Ucraina, ţinta celei mai ample campanii de atacuri cu rachete de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădire distrusă de un bombardament rusesc la Mîkolaiv FOTO EPA-EFE
Clădire distrusă de un bombardament rusesc la Mîkolaiv FOTO EPA-EFE

Rusia a lansat asupra Ucrainei mai multe rachete decât orice altă ţară în oricare alt conflict după al Doilea Război Mondial încoace, un record care sugerează un eşec al acestei campanii.

În total, „2.154 de rachete ruseşti au lovit oraşele şi comunităţile noastre în puţin peste două luni”, a declarat săptămâna trecută preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Însă această campanie de bombardamente, un record după al Doilea Război Mondial încoace - potrivit experţilor -, nu l-a ajutat până acum pe Putin să câştige războiul, relatează Newsweek, preluată de agenţiile de presă EFE şi Agerpres.

Mai mult, 200 de avioane militare ruseşti au fost doborâte în Ucraina, ceea ce este jenant pentru o forţă aeriană care pretinde că este de 15 ori mai mare decât cea a ţării agresate.

Potrivit surselor şi experţilor consultaţi de Newsweek, lipsa succesului în această campanie rezidă din eşecul Rusiei de a-şi valorifica avantajul numeric şi din incapacitatea de a-şi impune superioritatea aeriană pe cerul Ucrainei, dar şi din diminuarea stocurilor de arme de precizie ghidate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite