Ucraina: Atac masiv cu lansatoarele americane HIMARS asupra unor obiective militare ale ocupanţilor ruşi din Melitopol VIDEO

Ucraina: Atac masiv cu lansatoarele americane HIMARS asupra unor obiective militare ale ocupanţilor ruşi din Melitopol VIDEO

Foto: captură video Twitter

Explozii puternice au zguduit duminică, 3 iulie, Melitopolul, oraşul ucrainean ocupat de ruşi, din regiunea Zaporojie, potrivit zn.ua. Ruşii au spus că Forţele Armate ale Ucrainei au tras în microdistrictul Aviagorodok, unde se află un aerodrom militar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Forţele ucrainene au executat peste 30 de lovituri asupra unei baze ruseşti în oraşul Melitopol, ocupat de Rusia în sudul ţării, a declarat duminică primarul ucrainean în exil al oraşului, potrivit Reuters.
 
„La ora 3 şi la ora 5, au avut loc peste 30 de lovituri exclusiv asupra unei baze militare", a spus pe Telegram primarul din Melitopol, Ivan Fedorov, care se află în prezent pe teritoriul controlat de Ucraina, adăugând că baza a fost „scoasă din acţiune".
 
 
Forţele armate ale Ucrainei au distrus una dintre cele patru baze militare ale invadatorilor din Melitopol. A dat peste 30 de lovituri inamicului, a anunţat Ivan Fedorov în timpul unui mesaj video.
 
Fedorov a mai afirmat şi că o acţiune a rezistenţei ucrainene din zona ocupată a făcut ca un tren blindat rusesc care transporta muniţii să deraieze sâmbătă în apropiere de Melitopol.
 
 
Agenţia rusă de ştiri RIA a relatat că Ucraina a lovit zona din Melitopol în care se află aeroportul oraşului, dar nu a precizat ce a fost lovit.
 
Liderul local pus de ruşi în Melitopol, Vladimir Rogov, a declarat că aproximativ 16-18 rachete ucrainene trase din lansatoare multiple au lovit Melitopolul în două serii, la orele 03:00 şi 04:45.
 
Atacul masiv de azi noapte pare să fi fost efectuat cu lansatoarele moderne HIMARS primite de la americani, care pot trage salve câte 6 rachete de precizie de 227 mm M30/M31, cu rază de acţiune de până la 70 kilometri.
 
Melitopolul ocupat este un centru logistic important pentru armata Moscovei, la fel ca Belgorodul, oraşul din Rusia care ar fi fost atacat azi-noapte de ucraineni, posibil cu rachete balistice Tochka-U.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările