Ucraina acuză prezenţa a 7.500 de militari ruşi în regiunile Doneţk şi Lugansk

Ucraina acuză prezenţa a 7.500 de militari ruşi în regiunile Doneţk şi Lugansk

Rusia tot trimite convoaie în estul Ucrainei

Ministrul ucrainean al Apărării, Stepan Poltorak, a denunţat prezenţa a 7.500 de soldaţi ruşi în estul ţării, unde forţele armate ucrainene luptă împotriva separatiştilor proruşi, şi şi-a anunţat intenţia de a suplimenta numărul militarilor ucraineni, relatează AFP, preluată de Mediafax.

„Prezenţa a 7.500 de reprezentanţi ai forţelor armate ruse pe teritoriul ucrainean este un factor destabilizator care ne împiedică să stabilizăm rapid situaţia în ţară“, a declarat Stepan Poltorak, la întâlnirea de vineri seara cu ataşaţi militari străini, potrivit unui comunicat disponibil sâmbătă pe site-ul ministerului.
 
În faţa acestor ameninţări, Ucraina intenţionează să „crească numărul forţelor sale armate“ şi să amelioreze aprovizionarea lor, a continuat el fără mai multe detalii.
Noua coaliţie parlamentară, anunţată vineri în Ucraina, a promis să facă o prioritate din aderarea la NATO, accentuând ancorarea occidentală a ţării.
 
Recent, atât NATO, cât şi observatorii OSCE au anunţat prezenţa unor tancuri ruse în estul Ucrainei, dar şi a unor mişcări masive de trupe peste graniţă. Marea Britanie a propus, ironic, Rusiei să o ajute să îşi recunoască tancurile „rătăcite“ pe teritoriul ucrainean, după ce au fost observate o serie de modele care nu sunt în dotarea armatei ucrainene, astfel încât nu se poate anunţa că acestea au fost capturate din bazele Kievului.

Mai puteţi citi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: