Ucigaşul Anders Behring Breivik şi-a schimbat identitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Extremistul de dreapta norvegian Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane la 22 iulie 2011, apare înscris la starea civilă cu o nouă identitate, Fjotolf Hansen, a anunţat vineri avocatul său, potrivit AFP.

„Pot confirma că şi-a schimbat numele. Este oficial“, a declarat pentru AFP Oeystein Storrvik, confirmând o informaţie publicată anterior de cotidianul „Verdens Gang“.

 „Nu vreau să dezvălui conţinutul discuţiilor noastre“, a adăugat el, întrebat despre motivele din spatele acestei decizii.

O simplă căutare în registrul norvegian al firmelor arată că Breivik Geofarm, societatea agricolă creată de Breivik pentru a face rost de substanţe care i-au servit la fabricarea unei bombe, apare înregistrată de Fjotolf Hansen.

Dacă Hansen este nume popular în Norvegia, Fjotolf este în schimb un prenume inedit.

Anders Behring Breivik, în prezent în vârstă de 38 de ani, ispăşeşte o pedeapsă de 21 de ani de închisoare ce poate fi prelungită pentru uciderea a 77 de persoane la 22 iulie 2011.

Extremistul de dreapta a ucis opt persoane într-un atac cu bombă în apropierea sediului Guvernului norvegian, după care, deghizat în poliţist, s-a deplasat pe insula Utoya, unde avea loc o şcoală de vară a tinerilor laburişti norvegieni, şi a omorât alte 69 de persoane.

Curtea Supremă a Norvegiei a refuzat să examineze recursul lui Breivik, care consideră că este ţinut în închisoare în „condiţii inumane“. Prin urmare, Breivik a decis să se adreseze la CEDO.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite