Turiştii germani găsiţi străpunşi de săgeţi într-o cameră de hotel ar fi făcut un pact crimă-sinucidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Poliţia are o nouă pistă în cazul morţii misterioase a cinci persoane în Germania – trei dintre ele au fost descoperite străpunse de săgeţi într-o cameră de hotel a unui orăşel bavarez, iar alte două într-un apartament la cateva sute de kilometri distanţă. Acestea, pasionate de armament şi folclor medieval, ar fi făcut un pact crimă-sinucidere, relatează AFP.

Un bărbat şi două femei au fost găsiţi străpunşi de săgeţi într-o cameră de hotel din oraşelul bavarez Passau . În cameră se aflau mai multe arbalete. Cadavrele bărbatului şi al uneia dintre femei se aflau pe pat, cu săgeţi în cap şi inimă, în timp ce cealaltă femeie, care se presupune că a tras asupra celorlalţi, se afla pe podea, cu o săgeată în gât. Nu existau semne de luptă sau indicii că persoane din afară ar fi fost implicate.

Poliţiştii au găsit în camera de hotel testamentele cuplului din pat, ale lui Torsten W, 53 de ani, respectiv Kerstin E, 33 de ani.

Luni, poliţia a mai descoperit cadavrele altor două femei în apartamentul aparţinând Farinei C. (cea de-a doua femeie din camera de hotel) aflat la aproximativ 650 de kilometri distanţă, în Wittingen, Saxonia de Jos (nordul Germaniei).

Poliţia a declarat pentru AFP că acestea nu au murit străpunse de săgeţi.

Fascinaţia pentru Evul Mediu

Ziarul german Bild a relatat că victimele împărtăşeau fascinaţia pentru Evul Mediu – pentru cavaleri, turniruri, arme şi alchimie.

Potrivit aunchetei, bărbatul şi femeia  zăceau pe patul de hotel ţinându-se de mână, fiind străpunşi de mai multe săgeţi. Ei locuiau în landul Rhineland-Palatinate din vestul Germaniei.

Cealaltă femeie zăcea pe podea cu o săgeată în gât.

Procurorul de caz a declarat că investighează cazul ca o „crimă la cerere şi sinucidere”, sugerând că Farina C. a tras cu săgeţi asupra cuplului, iar apoi s-a sinucis.

Cei trei s-au cazat vineri noapte pe o vreme ploioasă la hotelul Zur Triftsperre din apropierea graniţei cu Austria.

Farina C. a plătit 300 de euro în avans pentru trei nopţi fără mic dejun. Femeile erau îmbrăcate în negru, iar bărbatul avea o barbă albă lungă. Aceştia nu aveau bagaje, Farina C. întorcându-se mai târziu în parcare pentru a lua genţile celor 3 arbalete. Anchetatorii au găsit o arbaletă încă în husa sa.

Ziarul local Bild relatează că bărbatul, Torsten W, era de cinci luni proprietarul unui magazin numit „Milites Conductius” unde se vindeau obiecte în stil medieval: săbii, toboare, cuţite, steaguri, haine, dar şi mied, o băutură alcoolică din miere şi apă.

Magazinul medieval al unuia dintre turiştii germani găsiti străpunşi de săgeţi într-un hotel 14 MAI 2019 FOTO EPA-EFE

FOTO EPA-EFE

Torsten W avea tatuate pe mâini simboluri ale alchimiştilor medievali sau ale filosofilor naturalişti.

Magazinul din landul german Rhineland-Palatinate găzduia seara lecţii de sabie.  În magazin era expus un manechin feminin bizar, în jartiere, legat cu frânghii şi lanţuri, mânjit cu vopsea roşie şi bandajat la cap.

Farina C, manager de vânzări la o brutărie, era pasionată de comunităţile medievale, de forfota pieţelor medievale, de turniruri şi luptele cavalerilor, relatează Merkur, citat de AFP.

Luni, la apartamentul ei din Witting, în Saxonia Inferioară, la 650 de kilometri de pensiunea din Passau, poliţia a descoperit cadavrele a încă două femei: o profesoară de gimnaziu în vârstă de 35 de ani, partenera de viaţă a Farinei, respectiv o tânără de 19 ani, angajată a brutăriei, care locuia la aceeaşi adresă. La faţa locului nu s-au găsit arbalete sau săgeţi şi nu existau semne de violenţă sau luptă.

Cele două femei muriseră de câteva zile, arată investigaţiile preliminare ale poliţiei.

Regimul armelor e unul strict în Germania în privinţa armelor de foc, însă echipamentele pentru tir cu arcul nu sunt restricţionate pentru sporturi, oricine peste 18 ani putând cumpăra o arbaletă de mare putere.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite