În Turcia, haosul a preluat din nou conducerea. Înmormântarea unui protestatar, marcată de confruntări violente cu forţele de ordine

În Turcia, haosul
a preluat din nou conducerea. Înmormântarea unui protestatar, marcată de
confruntări violente cu forţele de ordine

În Turcia, protestele continuă, în ciuda mobilizării forţelor de ordine FOTO Reuters

Înmormântarea unui protestatar s-a transformat în haos duminică, în Ankara, după ce poliţia a folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a împrăştia manifestanţii care aruncau cu pietre.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Istanbul, o altă încleştare s-a produs între protestatari şi forţele de ordine, mii de persoane cerând demisia premierului Recep Tayyip Erdogan.

Cel puţin 29 de persoane au fost rănite în confruntările de sâmbătă seara, potrivit informaţiilor furnizate de autorităţi. Poliţia a avertizat protestatarii care au ocupat parcul mai bine de două săptămâni că riscă să fie evacuaţi, forţându-i pe aceştia, sâmbătă seara, să părăsească Piaţa Taksim.

Duminică, mii de susţinători ai lui Erdogan s-au adunat la câţiva kilometri de Piaţa Taksim, fluturând steaguri şi cântând, iar premierul a ţinut un discurs în care i-a ridiculizat pe protestatari, i-a numit „vagabonzi“ şi a adăugat că nu este vorba despre persoane preocupate de protecţia mediului, din moment ce aceştia provoacă „o poluare sonoră“.

Totodată, el a ţinut să amintească realizările Guvernului său, menţionând în special creşterea economică din ţară, relatează CNN.  

La Ankara, autorităţile au încercat să evite adunarea oamenilor la înmormântarea lui Ethem Sarisuluk, care a fost împuşcat în timpul protestelor, acum două săptămâni. La un moment dat, fratele lui Sarisuluk a îngenuncheat în mijlocul străzii pentru a opri traficul, în timp ce poliţia încerca să oprească manifestanţii cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările