Turcia a dezvăluit fotografiile a 15 presupuşi spioni Mossad arestaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Walla
Foto Walla

Presa turcă a dezvăluit fotografiile a 15 presupuşi spioni Mossad arestaţi săptămâna trecută. Ei sunt de origine arabă şi ar fi trebuit să urmărească palestinienii care locuiesc în Turcia.

Raportul făcut după arestarea acestora ar fi identificat o figură importantă printre spioni, un om care ar fi studiat la Universitatea Konya.

Unul dintre principalii spioni, identificat ca AB în raport, ar fi colectat informaţii despre facilităţile oferite de Turcia palestinienilor care se opun regimului din Israel. AB a ajuns în Turcia la sfârşitul anului 2015 şi a fost raportat ca persoană dispărută în iunie a acestui an, potrivit raportului, cu scopul de a distrage atenţia de la grupare, care era deja sub supraveghere până atunci, susţinea ziarul Sabah.

Alţi presupuşi agenţi descrişi în raport sunt:

  • un ofiţer german de 21 de ani care a adunat informaţii despre palestinienii din Turcia;
  • AJA, un tânăr de 29 de ani care a transferat bani şi ar fi lucrat ca emisar pentru ofiţerii Mossad;
  • NA, 29 de ani, care a transferat bani prin Western Union;
  • RAA, 46 de ani şi cel mai în vârstă din reţea. El ar fi primit fonduri pentru întâlniri la consulatul israelian şi se presupune că s-a întâlnit cu oficiali Mossad în Israel, Zagreb şi Croaţia;
  • ARA, 29 de ani, care a fost plătit în bitcoin pentru strângerea de informaţii despre arabi din Istanbul şi s-a întâlnit cu oficialii Mossad la Nairobi, Kenya.

Suspecţii au fost împărţiţi în grupe de trei persoane şi au fost arestaţi la o misiune desfăşurată pe 7 octombrie. Publicaţia Sabah susţine că a reuşit să obţină şi numele presupuşilor spioni.

Potrivit postului turcesc TRT Haber TV, studenţii palestinieni şi sirieni au fost vizaţi de această grupare, cu accent pe studenţii care urmează cursuri în industria de apărare, precum şi informaţii despre asociaţii şi organizaţii. Raportul TRT a inclus video cu arestările, scrie The Jerusalim Post.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite