Turcia, acuzată că „a furat” sute de ventilatoare destinate Spaniei

Turcia, acuzată că „a furat” sute de ventilatoare destinate Spaniei

Erdogan FOTO AFP

Turcia a fost acuzată că a confiscat sute de ventilatoare şi echipamente sanitare destinate Spaniei pe fondul escaladării pandemiei coronavirusului, scrie The Independent.

Oficialii spanioli au spus că Ankara a blocat transportul ventilatoarelor pentru „tratarea propriilor pacienţi”, în ciuda faptului că autorităţile locale din Spania au plătit deja milioane de euro pentru ele.
 
 
Într-o conferinţă de presă, vineri, ministrul afacerilor externe din Spania, Arancha Gonzalez Laya, a declarat că nu a reuşit să îl convingă pe omologul său turc să elibereze ventilatoarele în următoarele zile, scrie The Independent.
 
„Turcia a impus restricţii la exportul de dispozitive medicale şi şi-a motivat decizia de nevoia de materiale medicale", a spus ea, potrivit presei spaniole.
 
Sâmbătă seara, însă, Laya a anunţat că Turcia va permite ca transportul de ventilatoare să se îndrepte spre Spania.
 
Ziarul spaniol El Mundo a informat vineri că ventilatoarele au fost fabricate în Turcia în numele unei firme spaniole care a cumpărat componentele din China.
 
Trei regiuni spaniole, Castilla-La Mancha, Navarra şi Catalonia, au cumpărat ventilatoarele. Dar înainte ca echipamentul să poată livrat, vama turcă a intervenit şi a oprit transportul.
 
Spania este una dintre cele mai afectate ţări din lume de noul coronavirus. Sâmbătă, numărul persoanelor care au murit după contractarea virusului a fost de 11.744.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: