Trei sferturi dintre poliţiştii rutieri din Malta, suspectaţi de corupţie

Trei sferturi dintre poliţiştii rutieri din Malta, suspectaţi de corupţie

Malta este o destinaţie frecventată d e turişti

34 dintre cei 50 de poliţişti rutieri ai Maltei, inclusiv şeful poliţiei rutiere, au fost arestaţi în urma unor acuzaţii de corupţie şi fraudă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, agenţii au fost acuzaţi de faptul că pontează mai multe ore de muncă sau cer bonusuri nejustificate sau că folosesc benzina în scopuri personale. Walter Spineri, şeful poliţiei rutiere din Malta, este acuzat că a cerut un spor de circulaţie cu motocicleta deşi acesta circulă mereu cu şofer.

Acuzaţiile vin în urma unei scrisori anonime, anunţă Al-jazeera. Nu este prima oară când poliţiştii din Malta se confruntă cu acuzaţii de corupţie. Prim-ministrul ţării insulare, Roberta Abela,  spune că totuşi ”poliţia a dat dovadă de reflexe bune dacă are resurse de a se autocorecta”.

Walter Spiteri a demisionat din funcţia de şef al poliţiştilor rutieri. 

Scandalul a escaladat în Malta după asasinarea jurnalistei Caruana Galizia de către o maşină-capcană. Asasinatul a fost pus în conexiune cu bogătaşul Jorgen Fenech şi fostul şef de cabinet al fostul prim-ministru, Keith Schembri.

Justiţia franceză investighează modul în care Fenech ar fi folosit fonduri din Franţa pentru a-l plăti pe Schembri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: