Trei români şi un spaniol, arestaţi pentru jefuirea mai multor bijuterii

Trei români şi un spaniol, arestaţi pentru jefuirea mai multor bijuterii

FOTO: Lamoraleja.com

Cei patru jefuiau magazinele de bijuterii ziua în amiaza mare, agresând vânzătorii şi vânzând, ulterior, marfa furată la preţuri mult sub valoarea acesteia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Agenţii Gărzii Civile din Murcia au arestat trei români şi un spaniol, care au comis mai multe furturi în bijuteriile din Olula del Rio şi Pulpi (Almeria), provocând leziuni unei angajate din primul magazin, dat fiind că în atacuri foloseau violenţa, a informat astăzi Garda Civilă printr-un comunicat, citat de cotidianul ABC.

Autorii furturilor cu violenţă şi intimidare, asociere ilicită, falsificare de documente şi furt de autovehicul sunt românii R.A., de 32 de ani, rezident în Aguilas, V.M.S., de 25 de ani, rezident în Lora del Rio (Sevilla), C.I.A., de 19 ani, rezident în Aguilas şi spaniolul E.P.B., de 36 de ani, din Huercal-Overa (Almeria).

Foloseau un autoturism furat din Franţa

Banda îşi alegea cu minuţiozitate magazinele pe care urma să le jefuiască, studiind traseele de fugă, numărul de angajaţi şi afluenţa de trecători. Cei patru îşi aveau "baza" în Aguilas (Murcia), de unde se mobilizau pentru comiterea furturilor, la care foloseau un autoturism furat din Franţa la începutul anului.

Jafurile erau comise după-amiaza. În timp ce unul dintre membrii grupului parca maşina într-un loc apropiat de magazin şi rămânea la volan, pentru a putea fugi cât mai rapid, un altul se aşeza în apropierea bijuteriei, de unde supraveghea zona, iar ceilalţi doi, un bărbat şi o femeie, intrau în magazin, unde se arătau interesaţi să cumpere bijuterii, cerând angajatului să le arate cât mai multe astfel de giuvaeruri.

Ulterior, folosind violenţa şi intimidarea contra angajaţilor, sustrăgeau bijuteriile alese şi o luau la sănătoasa. Odată ajunşi în Aguilas, le vindeau rapid, la preţuri mult sub valoarea lor reală.

Citeşte pe adevarul.es când şi cum a fost arestaţi cei patru infractori şi când au început aceştia să dea "loviturile" la magazinele de bijuterii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările