Trei morţi şi trei răniţi în urma unui nou val de agresiuni la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO The Sun
FOTO The Sun

Poliţia londoneză a efectuat 14 arestări în urma unui nou val de incidente survenite în Londra şi care aparent nu au nicio legătură între ele. Semnele unei creşteri a criminalităţii din capitala britanică devin alarmante pentru autorităţi după ce trei tineri au fost ucişi şi alţi trei bărbaţi au fost răniţi în numai 24 de ore, transmite BBC.

Un tânăr în vârstă de 18 ani a fost înjunghiat până la moarte, la ora 16:42, vineri, la Wandsworth, un burg londonez din sudul Londrei.

Câteva minute mai târziu, un nou incident a fost raportat la ora 16:54, la Plumstead, în sud-estul Londrei, unde un alt tânăr de 19 ani a fost împuşcat mortal. 

În urma schimbului de focuri survenit într-o parcare din Plumstead, trei adolescenţi cu vârste între 16 şi 17 ani, precum şi o tânără de 17 ani au fost arestaţi, aceştia fiind suspectaţi de crima comisă.

Seriile de agresiuni au continuat şi în primele ore ale dimineţii de sâmbătă după ce doi bărbaţi au fost înjunghiaţi în Clapham, iar alţii au fost înjunghiaţi în Brixton, ambele districte situate în sudul Londrei. Patru arestări au fost efectuate pentru comiterea de violenţe şi pentru posesia unui pistol Taser cu electroşoc după ce poliţia a intervenit în mijlocul încăierărilor.

După aproximativ treizeci de minute, un alt echipaj de poliţie şi o ambulanţă au fost solicitate în urma  unei altercaţii la un bar din apropierea locaţiei incidentului precedent din Brixton, şi care s-a soldat cu doi răniţi, din nou, prin înjunghiere.

Un alt bărbat în vârsta de 30 de ani a murit, după ce a fost injunghiat în burgul Tower Hamlets, sâmbătă după-amiază, mai relatează BBC. 

Statisticile criminalităţii din Londra îngrijorează din ce în ce mai mult autorităţile. În total, 56 de cazuri de crimă au fost înregistrate numai în anul 2019. Anul trecut au existat 77 de omucideri, dintre care 48 au fost prin înjunghiere, Londra fiind recent supranumită „stab city”(n.r. „Oraşul Înjunghierilor”).

Primarul Londrei, laburistul Sadiq Khan, s-a declarat ''dezgustat'' când a aflat cum „viaţa a doi tineri a fost curmată în urma unor incidente survenite la o distantă de doar câteva minute în Wandsworth & Greenwich”, acesta făcând apel la martorii unor astfel de violenţe ”să alerteze imediat autorităţile prin intermediul @CrimestoppersUK”, potrivit postării sale pe Twitter.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite