Trei bărbaţi arestaţi în legătură cu atacul cu cuţitul de la Nisa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Linfo.re
FOTO Linfo.re

Poliţia franceză a arestat sâmbătă un al treilea bărbat în legătură cu atacul cu cuţitul din bazilica de la Nisa, soldat cu trei morţi. Este vorba de un un apropiat al unui suspect interpelat vineri seară.

Bărbatul arestat sâmbătă are de 33 de ani şi a fost prezent în timpul percheziţiei efectuate de poliţie vineri seară la domiciliul celui de-al doilea suspect bănuit că ar fi fost în contact cu agresorul cu o zi înainte de atac, transmite AFP.

„Încercăm să clarificăm rolul său”, a declarat o sursă judiciară.

Un prim suspect, în vârstă de 47 de ani, a fost arestat joi, după ce fusese văzut alături de atacator, iar un al doilea, în vârstă de 35 de ani, a fost reţinut vineri seară, la Nisa.

Anchetatorii încearcă să afle dacă atacatorul de la Nisa a beneficiat de complicitate.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, Brahim Issaoui, un tunisian în vârstă de 21 de ani, a ajuns la Nisa cu o zi sau două înainte de atac. Joi dimineaţă, tânărul a intrat în bazilica Notre-Dame-de-l’Assomption, situată în centrul oraşului, şi i-a tăiat gâtul unei femei de 60 de ani, Nadine Devillers, şi unui angajat al lăcaşului, Vincent Loques, în vârstă de 55 de ani. Simone Barreto Silva, o braziliancă în vârstă de 44 de ani, a fost înjunghiată de mai multe ori şi a murit într-un restaurant din apropiere.

Atacatorul a fost dus grav rănit la Spitalul Pasteur din Nisa. Inconştient, el nu a putut fi audiat deocamdată de anchetatori.

Originar din Sfax, în centrul Tunisiei, Brahim Issaoui a ajuns clandestin în Europa prin insula italiană Lampedusa. Ar fi ajuns pe Lampedusa la 20 septembrie, iar de acolo la Bari, în sud-estul Italiei, la 9 octombrie.

Potrivit mamei sale, Brahim Issaoui repara motociclete şi se ruga de doi ani şi jumătate. „Nu ieşea şi nu comunica cu ceilalţi”, a declarat ea pentru AFP.

În Tunisia, tânărul avea antecedente penale de drept comun legate de violenţă şi droguri, relatează AFP.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite