Tragedie la Strasbourg. Cel puţin cinci persoane au murit într-un incendiu de proporţii

Tragedie la Strasbourg. Cel puţin cinci persoane au murit într-un incendiu de proporţii

FOTO Wikipedia

Trei bărbaţi şi două femei au murit într-un incendiu grav care a avut loc într-un imobil construit în anii 1970, în noaptea de miercuri spre joi, la Strasbourg, în nord-estul Franţei, anunţă AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma incendiului, şapte persoane au fost rănite şi sunt spitalizate. 

Anunţul telefonic de la ora 1.00 (joi) era despre o degajare de fum în casa scărilor unui imobil de şapte etaje. Pompierii au afirmat că au avut de-a face cu fumul gros care a invadat spaţiile comune.

Potrivit directorului de cabinet al Prefecturii din regiunea Grand Est, Dominique Schuffenecker, care a ajuns la faţa locului, identificarea victimelor era încă în curs.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, un altul de aceeaşi vârstă şi al treilea de 45 de ani, precum şi o femeie în vârstă de 25 de ani şi a doua de 70 de ani au decedat în incendiu, a precizat el. 

Aceste persoane "au murit pe loc, surprinse de fumul care s-a răspândit în casa scărilor şi din cauza intensităţii căldurii care era, aşa cum ne-au spus pompierii, atât de mare încât zidurile se topeau literalmente", a continuat Schuffenecker. 

Printre cele şapte persoane rănite, spitalizate, se află şi o femeie însărcinată, a precizat el. 

"În primă fază, incendiul ar fi fost cauzat de o problemă electrică", a indicat Schuffenscker, potrivit mărturiilor locuitorilor din imobil. 

Locuitorii din imobilul evacuat au fost cazaţi la o şcoală. A fost activată o celulă de urgenţă medico-psihologică. 

O anchetă a Poliţiei este în curs pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs acest incendiu, potrivit BFM TV. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: