Toţi parlamentarii germani musulmani au votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex

Toţi parlamentarii germani musulmani au votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex

Membrii Partidului Verde sărbătoresc victoria pentru egalitatea căsătoriei/ Foto: EPA

Toţi cei şase musulmani, membri ai parlamentului german, au votat în favoarea legalizării căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, în timp ce Angela Merkel a fost criticată pentru opoziţia ei la acest proiect legislativ, atunci când a declarat: „Căsătoria este între un bărbat şi o femeie”, relatează The Independent.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ciuda opoziţiei cancelarului german, măsura istorică a „căsătoriei pentru toţi” a fost aprobată  cu 393 de voturi pentru şi 226 împotrivă, un vot ce a fost primit cu ovaţii deschise din partea reprezentanţilor ce au susţinut această schimbare legislativă.

Partidul Verde, ai cărui membri au lansat confetti în camera Bundestag-ului la anunţul rezultatului acestui vot, a confirmat că toţi cei patru membrii musulmani au votat pentru această legislaţie.

Aydan Ozoguz, un alt parlamentar musulman al Partidului Social Democrat, a declarat că a votat pentru, după ce partidul său a criticat-o pe Angela Merkel pentru întârzierea ruşinoasă a acestei schimbări legislative.

Această temă a divizat Uniunea Creştin Democrată, coaliţia Angelei Merkel, ce rămâne principalul grup parlamentar şi care conduce în sondajele de opinie pentru alegerile din luna septembrie.

Angela Merkel a fost întotdeauna clară în ceea ce priveşte opoziţia ei personală faţă de egalitatea căsătoriei, dar membrul partidului ei, Cemile Giousouf, primul reprezentant musulman ales în Bundestag în anul 2013, a fost unul dintre primii ce a susţinut această legislaţie.

Activistul Filipe Henriques a comentat această situaţie mai puţin obişnuită, declarând că „Cemile este o femeie musulmană şi o conservatoare. Ea a votat pentru egalitatea căsătoriei, iar majoritatea colegilor ei din CDU au votat împotrivă. Merkel consideră căsătoria legătura sacră dintre un bărbat şi o femeie. Majoritatea germanilor şi toţi reprezentanţii musulmani cred în egalitate. Cine are nevoie de integrare?”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările