The Telegraph: Neurotoxina care l-a otrăvit pe fostul spion Serghei Skripal a fost pusă în bagajul fiicei sale, care s-a întors recent de la Moscova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Salisbury FOTO EPA-EFE
Spitalul Salisbury FOTO EPA-EFE

Neurotoxina folosită pentru otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal a fost pusă în bagajul fiicei sale, Iulia Skripal, înainte să plece din Moscova, informează The Telegraph, care citează surse neidentificate.

Iulia Skripal a zburat către Londra din Rusia pe 3 martie, conform forţelor antitero.

Anchetatorii britanici iau în considerare că neurotoxina ar fi fost impregnată pe o haină, pe cosmetice sau într-un cadou care a fost deschis în casa lui Skripal din Salisbury, conform surselor The Telegraph.

Skripal şi fiica sa Iulia au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă în apropierea unui centru comercial din oraşul englez Salisbury pe 4 martie. Ei se află în stare critică la spital.

Marea Britanie a identificat neurotoxina ca fiind „Noviciok“, o substanţă creată prima oară de armata sovietică.

Astfel, britanicii susţin că Rusia se află în spatele atacului şi au expulzat 23 de diplomaţi ruşi pe care i-au acuzat că sunt spioni.

Marea Britanie, SUA, Germania şi Franţa au făcut apel la Rusia să explice cum a ajuns neurotoxina să fie folosită pe teritoriul britanic. Rusia a negat că ar fi fost implicată în incident şi a acuzat Londra că promovează o isterie antirusească.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite