The Times: Rusia ar fi decis să atace Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Captură Twitter / Podul dintre Transnistria şi Odesa a fost aruncat în aer.
Foto: Captură Twitter / Podul dintre Transnistria şi Odesa a fost aruncat în aer.

Există deja „o serie de indicatori” care arată planurile Kremlinului pentru un atac în regiunea separatistă a Republicii Moldova.

Rusia a decis să atace Moldova . Kremlinul a elaborat deja planuri clare pentru invazie. Acest lucru a fost raportat de ziarul The Times, citând surse din serviciile secrete ucrainene.

Potrivit publicaţiei, Rusia ar fi decis să atace Moldova. Dacă acest lucru se va întâmpla cu adevărat, Kremlinul ar putea repeta „scenariul” din Donbass.

"Credem că Kremlinul a decis deja să atace Moldova. Soarta Moldovei este foarte importantă. Dacă ruşii vor începe să preia controlul, vom deveni o ţintă uşoară din punct de vedere militar, iar ameninţarea la adresa Ucrainei va fi existenţială.

Dacă Rusia recunoaşte independenţa Transnistriei, aceasta va fi o ameninţare directă şi o încălcare a integrităţii teritoriale a Moldovei. Aceasta va fi o repetare a „scenariului Donbas”. Apoi vor furniza un număr mare de arme şi apoi vor să se alăture Rusiei ", - au spus surse.

Există deja „o serie de indicatori” care arată planurile Kremlinului de a ataca, spun cei din interior. Publicaţia mai arată că, dacă Rusia va cuceri Moldova, rasiştii ar putea merge la Odesa şi ar încerca să ne ocupe teritoriile din vest.

Escaladarea situaţiei în Transnistria: ceea ce se ştie

După cum a raportat agenţia ucraineană de ştiri UNIAN, potrivit Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării, la 25 aprilie serviciile speciale ale Federaţiei Ruse au organizat o provocare  cu explozii în capitala  nerecunoscutei „Republici Moldoveneşti Transnistrene” (PMR).

Mai devreme, Federaţia Rusă a declarat că  în timpul celei de-a doua etape a „operaţiunii speciale”  armata rusă intenţionează să stabilească controlul deplin asupra Donbassului, ceea ce va permite crearea unui coridor de uscat către Crimeea şi controlul asupra sudului Ucrainei care va oferi Forţelor Armate Ruse. încă o ieşire spre Transnistria, unde se remarcă faptele de oprimare a populaţiei de limbă rusă”.

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei condamnă încercările de a implica regiunea transnistreană a Moldovei în războiul purtat de Rusia împotriva Ucrainei. Potrivit Statului Major al Forţelor Armate ale Ucrainei, trupele ruse staţionate în regiunea transnistreană a Moldovei au fost  puse în alertă totală.

Cu o zi înainte, serviciile de informaţii ucrainene au raportat că  trupele ruse doreau să lanseze o lovitură cu rachete asupra Transnistriei.

Pentru 1 mai, s-a ştiut că Federaţia Rusă pregăteşte provocări în „regiunea transnistreană” pentru sărbătorile de 1 mai, iar localnicii din republica nerecunoscută au început să fugă în Ucraina.

La Belgorod, luni seara, s-au auzit sunetele a două explozii puternice. Potrivit sediului operaţional, nu există pagube, nici victime, a declarat guvernatorul Regiunii Belgorod Vyacheslav Gladkov pe canalul său Telegram . PE ACEASTĂ TEMĂ Operaţiune militară în Ucraina. Pe net Operaţiune militară în Ucraina. „Acum 30 de minute m-am trezit din două explozii puternice. Potrivit sediului operaţional, nu sunt pagube sau distrugeri. După cum a menţionat şeful regiunii, informaţii actualizate despre incident vor apărea în dimineaţa zilei de 2 mai.  

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite