„The Telegraph“: „Ni s-au promis ajutoare”, insistă trimisul român la Londra,  Titus Corlăţean

„The Telegraph“: „Ni s-au
promis ajutoare”, insistă trimisul român la Londra,  Titus Corlăţean

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean FOTO Mediafax

Ministrul român de Externe Titus Corlăţean a declarat că a primit „asigurări oficiale“ de la Guvernul britanic că imigranţilor li se va permite să ceară ajutoare, potrivit reglementărilor Uniunii Europene. Cotidianul britanic scrie însă că asigurările oferite de miniştri au fost unele „secrete“.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Pe de altă parte, se arată în articol, premierul britanic David Cameron a promis să facă din Marea Britanie ţara cu cea mai dură politică de acordare a ajutoarelor.

Miniştrii iau în considerare şi anumite planuri pentru a limita accesul străinilor la serviciile gratuite de sănătate. Corlăţean a declarat însă la Sky News că guvernul român ar putea lua măsuri dacă Marea Britanie nu le acordă ajutoare imigranţilor.

„Dacă toată lumea va respecta legislaţia europeană, nu cred că este nevoie să continuăm dezbaterea cu privire la posibilele sancţiuni“, a declarat Corlăţean şi a adăugat: „Nu vorbim despre români ca despre imigranţi, sunt cetăţeni europeni, noi suntem cetăţeni europeni, membri ai Uniunii Europene, aşa că avem drepturi legitime, potrivit tratatelor UE“.

Potrivit site-ului britanic, peste un milion de est-europeni au venit în Marea Britanie, în cel mai mare val de imigraţie văzut  în ţară. Cu toate acestea, Corlăţean a precizat că nu se aşteaptă la o „prezenţă uriaşă a românilor“ în Marea Britanie, anul următor.

Ministrul britanic de Externe, William Hague, a declarat că Guvernul va căuta să restricţioneze accesul imigranţilor la ajutoare sociale. „Este important să nu fie motive perverse, artificiale pentru ca oamenii să se mute în Marea Britanie“, a spus el la BBC.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările