Teroristul Salah Abdeslam a fost trimis în judecată

Teroristul Salah
Abdeslam a fost trimis în judecată

Salah Abdeslam este singurul supravieţuitor dintre teroriştii care au ucis 130 de persoane la Paris pe 13 noiembrie 2015 FOTO Fox News

Salah Abdeslam, unul dintre cei opt autori ai celui mai sângeros atac terorist de la Paris, a fost trimis joi în judecată, la Bruxelles, pentru că a tras în poliţiştii care i-au descoperit ascunzătoarea, în martie 2016, cu trei zile înainte de arestare, a anunţat Parchetul Federal Belgian, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salah Abdeslam şi complicele său Sofiane Ayari vor fi judecaţi de tribunalul corecţional din Bruxelles, pentru „tentativă de asasinat, într-un context terorist, a mai multor poliţişti“, a precizat Parchetul.

Data procesului va fi fixată „în următoarele săptămâni“, potrivit aceleiaşi surse.

Arestarea lui Salah Abdeslam, într-un apartament din la Molenbeek, o comună din Bruxelles, pe 18 martie 2016, ar fi dat peste cap planul celulei care a organizat atentatele de la 13 noiembrie, grăbindu-i atacurile din capitala belgiană, câteva zile mai târziu.

Atentatele de la Paris şi Saint-Denis s-au soldat cu 130 de morţi, iar cele de la Bruxelles cu 32 de morţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările