Teroristul Salah Abdeslam, arestat de poliţia belgiană. Autorul atacului de la Paris a fost prins la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Islamistul Salah Abdeslam a fost arestat în cursul unei operaţiuni a forţelor de ordine, la Bruxelles, afirmă surse din cadrul poliţiei belgiene citate de postul  RTL.

UPDATE Premierul Belgiei, Charles Michel, a confirmat, vineri seară, arestarea presupusului terorist Salah Abdeslam, acuzat de implicare în atentatele de la Paris.

"Salah Abdeslam a fost arestat, în cadrul unor operaţiuni efectuate în ancheta privind atentatele de la Paris", a declarat Charles Michel în cursul unei conferinţe de presă organizată alături de preşedintele Franţei, François Hollande.

"În total, au fost arestaţi trei suspecţi, inclusiv Salah Abdeslam", a spus Charles Michel.

Potrivit postului RTBF, Salah Abdeslam este rănit şi a fost transportat la Spitalul Saint Pierre din Bruxelles.

Premierul Belgiei a mulţumit serviciilor de securitate şi agenţiilor de informaţii pentru "eforturile imense şi minuţioase" în vederea arestării teroristului.

"Este vorba de o anchetă care va avea rezultate foarte importante în campania de combatere a terorismului şi în apărarea principiilor democratice", a adăugat Michel, precizând că, în total, au fost efectuate peste 100 de percheziţii şi 58 de reţineri. 

-ŞTIREA INIŢIALĂ-

Salah Abdeslam a fost rănit şi arestat preventiv în cursul unei operaţiuni a poliţiei în cartierul Molenbeek din Bruxelles, transmite Mediafax.

Teroristul se ascundea într-o casă situată pe strada Quatre Vents din Bruxelles.

Poliţia a tras focuri de armă şi a utilizat grenade în confruntările cu teroristul.

Potrivit publicaţiei belgiene La Derniere Heure, un suspect a fost ucis şi altul rănit în cursul operaţiunii.

Informaţia că Salah Abdeslam a fost capturat nu a fost confirmată de preşedintele francez Francois Hollande, care a precizat însă că operaţiunea antiteroristă este legată de atentatele de la Paris, potrivit Agerpres.

Un membru al Guvernului belgian şi Parchetul General confirmă arestarea lui Abdeslam

Teroristul Salah Abdeslam a fost arestat preventiv, un complice al acestuia a fost împuşcat mortal, iar altul a fost rănit în schimburi de focuri cu poliţia belgiană, confirmă un membru al Guvernului Belgiei, citat de Mediafax.

„L-am capturat“, a transmis prin Twitter Theo Francken, secretar de stat pentru Migraţie şi Azil.

„Parchetul General confirmă arestarea lui Salah Abdeslam în zona Molenbeek din Bruxelles“, conform unui comunicat remis vineri seară.

Potrivit presei belgiene, Salah Abdeslam, căutat pentru implicare în atentatele de la Paris, a fost rănit la picior în schimbul de focuri cu poliţia în cartierul Molenbeek din Bruxelles.

Amprentele digitale ale lui Salah Abdeslam fuseseră găsite într-un apartament percheziţionat marţi, la Bruxelles.

Hollande: „Franţa aşteaptă extrădarea rapidă a lui Abdeslam”

Franţa aşteaptă extrădarea rapidă a islamistului Salah Abdeslam, acuzat de implicare în atentatele de la Paris, a declarat vineri seară preşedintele Francois Hollande, aflat la Bruxelles.

"Ştiu că autorităţile belgiene vor răspunde rapid şi favorabil solicitării noastre de extrădare. Am încredere totală că Salah Abdeslam va fi extrădat în Franţa", a declarat Francois Hollande, citat de BBC.

"Salah Abdeslam era vizat de un mandat european de arestare. Autorităţile judiciare franceze vor formula urgent o cerere de extrădare", a spus Hollande.

Islamistul de origine marocană arestat preventiv vineri la Bruxelles era dat în urmărire internaţională pentru implicare în atentatele comise în noiembrie 2015 la Paris, unde membri ai reţelei teroriste Statul Islamic au ucis 130 de persoane.

Salah Abdeslam, cetăţean belgian de origine marocană, este acuzat că a închiriat vehiculul cu care teroriştii s-au deplasat la sala de concerte Bataclan din Paris, unde au omorât aproximativ 89 de persoane.

Suspectat de apartenenţă la reţeaua teroristă Statul Islamic, Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, era cel mai căutat infractor din Europa, figurând primul pe lista celor mai periculoşi indivizi daţi în urmărire de Europol.

Salah Abdeslam este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroriştii care s-au aruncat în aer la Paris în cursul atentatelor din 13-14 noiembrie 2015, soldate cu 130 de morţi şi 370 de răniţi. Abdeslam, născut în Belgia într-o familie marocană, este suspectat că a încercat să comită un atentat în arondismentul al XVIII-lea din Paris.

El a a fost arestat după numeroase încercări eşuate ale autorităţilor din Franţa şi Belgia, notează Mediafax.

 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite