Teroristul implicat în atentatele de la Paris, Salah Abdeslam, s-ar fi dus în septembrie să caute doi bărbaţi în Ungaria

Teroristul implicat în atentatele de la Paris, Salah Abdeslam, s-ar fi dus în septembrie să caute doi bărbaţi în Ungaria

Salah Abdeslam

Salah Abdeslam, un bărbat căutat în continuare în Europa, în urma atacurilor de la Paris, s-a dus în septembrie în Ungaria să caute două persoane, neidentificate, potrivit unei surse judiciare, relatează Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit RTL, care a dezvăluit informaţia, anchetatorii cred că cei doi necunoscuţi ar putea să fie doi membri ai comandoului veniţi din Siria.
 
Salah Abdeslam a fost controlat - pe 9 septembrie - la frontiera austriacă, la întoarcerea din Ungaria. El se afla la bordul unui automobil închiriat în Belgia, a precizat sursa citată.
 
Cu o lună înainte, presupusul jihadist a fost controlat - pe 4 august - în Grecia, în momentul îmbarcării pe un feribot care pleca spre Bari, în Italia, precizează RTL.
 
Aceste elemente susţin ipoteza potrivit căreia Salah Abdeslam, care a închiriat două automobile şi o locuinţă folosite de către membri ai unui comando, era cel puţin logisticianul reţelei.
 
Urme de ADN arată că se afla în automobilul marca Renault Clio care i-ar fi adus pe atacatorii sinucigaşi la Stade de France. 
 
Anchetatorii presupun că acesta s-a dus ulterior în arondismentul al XVIII-lea cu scopul de a comite un atentat - revendicat de către Statul Islamidc (SI), dar care nu a fost comis niciodată -, unde a fost găsită maşina.
 
Anchetatorii nu ştiu dacă fugarul, a cărui urmă s-a pierdut în Belgia, a renunţat la plan sau dacă a avut o problemă tehnică, de exemplu cu centura de explozivi.
 
Premierul Manuel Valls a declarat luni că nu poate confirma prezenţa în Siria a acestui francez, care locuia în Belgia, subliniind că este vorba despre o "ipoteză".
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările