Teroristul Salah Abdeslam a refuzat să răspundă întrebărilor judecătorului de instrucţie la primul interogatoriu în Franţa

Teroristul Salah Abdeslam a refuzat să răspundă întrebărilor judecătorului de instrucţie la primul interogatoriu în Franţa

Avocatul lui Salah Abdeslam (în imagine) deplânge faptul că acesta se simte spionat 24 de ore din 24 în celula sa de la închisoarea Fleury-Merogis FOX NEWS

Salah Abdeslam a refuzat să răspundă întrebărilor judecătorului de instrucţie care urma să-l interogheze pentru prima dată în Franţa, în cadrul anchetei cu privire la atacurile de la Paris, din 13 noiembrie, iar audierea s-a încheiat, a declarat avocatul său, citat de AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Salah Abdeslam a recurs la dreptul la tăcere încă de la intrarea în joc, refuzând să răspundă întrebărilor judecătorului de instrucţie“, a anunţat Parchetul din Paris.

„El a refuzat, de asemenea, să precizeze motivele care-l determină să se folosească în acest fel de dreptul la tăcere. El a refuzat, în acelaşi fel, să confirme declaraţiile pe care le-a dat anterior în faţa poliţiştilor şi judecătorului de instrucţie belgieni“, a adăugat parchetul.

„El nu a dorit să se exprime astăzi (vineri)“ şi a anunţat „că o va face mai târziu“, a declarat pentru AFP unul dintre avocaţii săi, Frank Berton.

„El şi-a exprimat dorinţa de a face uz de dreptul său la tăcere. Trebuie să i se acorde timp“, a adăugat avocatul.

Singurul membru în viaţă al comandourilor jihadiste de la 13 noiembrie a sosit vineri dimineaţa la Palatul de Justiţie în vederea primului interogatoriu în Franţa, foarte aşteptat în perspectiva continuării anchetei cu privire la atacurile de la Paris, care s-au soldat cu 130 de morţi.

Avocatul Franck Berton FOTO La Voix du Nord

Abdeslam „decide când va alege să vorbească“, a subliniat Berton.

Avocatul a deplâns faptul că suspectul este plasat în permanenţă sub supraveghere video, în celula de la Fleury-Mérogis.

„Se simte spionat 24 de ore din 24. Acest lucru nu-l plasează în condiţii bune“, a declarat Berton pentru presă.

Avocatul intenţionează să-l sesizeze pe ministrul Justiţiei în acest sens.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările