Teorii trăsnite despre originea poporului maghiar. Ungurii au venit pe Pământ de pe steaua Sirius

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Attila Hunul, strămoşul ungurilor
Attila Hunul, strămoşul ungurilor

Până şi copiii de grădiniţă ştiu ca strămoşii ungurilor au venit de pe steaua Sirius iar Iisus era un prinţ part, deci pe undeva rudă cu ungurii, scrie cotidianul budapestan “Népszabadság” care-i invită pe cititori să cunoască o parte dintre cele mai aberante teorii legate de originea poporului maghiar, lansate nu numai la forumuri de genul “Întâlnirea Mondială a Sciţilor”, ci şi în diferite publicaţii din străinătate sau pe internet.

Pentru exemplificare, cotidianul a cules câteva dintre cele mai ciudate astfel de teorii.Planeta noastră a fost de fapt populată la început de maghiari, este citat un oarecare  Csicsaky János, care se autointitulează “căpitan de cursă lungă”. Originea cosmică (steaua Sirius) nu exclude faptul că leagănul umanităţii a fost continentul scufundat în Oceanul Pacific, misteriosul Mu, unde, spune autorul teoriei, au fost găsite urme ale maghiarilor.

În lucrarea lui care se ocupă de această temă el afirmă: “Limba noastră demonstrează, la fel ca urmele  ce se regăsesc în lava vulcanilor, că în perioada preistorică, strămoşii noştri au avut cea mai înaltă cultură şi au fost stăpânii întregului glob. Faptul că am reuşit să ne păstrăm destul de bine puritatea noastră rasială şi însuşirile noastre, mai bine decât actualii eleni, dovedeşte că suntem rasa cea mai nobilă dintre toţi locuitorii Terrei”.

Un alt propagator al supremaţiei maghiare, profesorul universitar Cserép József, a urmărit soarta maghiarimii până la Alexandru cel Mare care era bineînţeles ungur, analizând moştenirea lemură (Lemuria este un ipotetic pământ pierdut despre care se presupune că se găsea în Oceanul Indian sau Pacific. Nu s-a dovedit ştiinţific existenţa sa). În schimb Vámos-Tóth Bátor, profesor de geografie emigrat din Ungaria,  susţine că în Indonezia fiecare a patra denumire geografică este maghiară, iar în Valea Indului- fiecare a treia.

Deci nu este de mirare că şi limba originară din America a fost maghiara, potrivit cercetărilor efectuate de Móricz János în  anii 60, în America centrală şi de sud, în Peru şi zona Amazonului, dar mai ales în Ecuador.

Triburile de amerindieni de aici au avut strămoşi unguri şi odinioară vorbeau ungureşte. El a descoperit şi o reţea de peşteri cu comori prin care circulaseră triburile străvechi. La început, părea că biserica mormonă din SUA ar sprijini cercetările lui Móricz , dar el a aflat că în spatele acesteia se ascunde o organizaţie care tinde să domine lumea, de aceea, omul de ştiinţă ungur nu le-a transmis secretele peşterilor, spunând că nu a sosit momentul. El recunoaşte că i-a supărat pe spanioli deoarece nu au vrut să admită că limba străveche nimicită de aceştia a fost maghiara.

Spaniolii, susţine Móricz  au făcut modificări forţate de denumiri ca să se şteargă originea lor maghiară. Mai multe ordine călugăreşti catolice precum şi românii care sunt geloşi pe unguri, afirmă el, au făcut totul ca lumea să nu afle despre descoperireile lui senzaţionale dar, , adevărul va ieşi până la urmă la lumină.

“Népszabadság” arată că mai sunt multe alte astfel de teorii, ca de pildă, originea maghiară a regelui Arthur, dar  că nu doreşte să-i copleşească pe cititori cu multitudinea de informaţii şi aşteaptă  ca aceştia să “prelucreze” cele aflate acum.
 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite