Teorema lui Euclid: minunată, dar lipseşte cu desăvârşire

Teorema lui Euclid: minunată, dar lipseşte cu desăvârşire

Euclid Tsakalotos s-a prezentat la summitul UE fără un nou set de măsuri pentru a convinge creditorii

Mandatul lui Euclid Tsakalotos la cârma Finanţelor Greciei a pornit în condiţii nefericite. Guvernul în care a intrat luni, după demisia lui Ianis Varoufakis, a considerat o idee bună să meargă fără niciun plan la summitul extraordinar care a început în urmă cu câteva ore la Bruxelles.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe lângă dezbinarea liderilor europeni, Guvernul de la Atena se pare că, încă o dată, mizează pe tergiversări. Marşi seară, la Bruxelles, mai mulţi şefi de stat din UE s-au declarat indignaţi de felul în care s-a prezentat delegaţia condusă de Tsipras. 
 
Mai exact, grecii au venit fără niciun plan nou. Cel mai probabil, spun surse apropiate discuţiilor, guvernul elen a elaborat un nou set de măsuri, însă trage de timp înainte de a-l prezenta, tot în ideea că, pe măsură ce se scurge timpul, liderii europeni vor fi forţaţi să accepte condiţiile pe care le cer grecii. 
 
Tsakalotos, în vârstă de 55 de ani, s-a născut în oraşul olandez Rotterdam şi, din aprilie, este responsabil cu coordonarea negocierilor dintre Grecia şi creditorii săi internaţionali. sakalotos a absolvit Colegiul pentru Studii Economice al Universităţii Oxford, iar în anul 1989 a obţinut titlul de doctor în economie. 
 
Tsakalotos este membru al formaţiunii de extremă-stânga Syriza de aproape zece ani şi este deputat din 2012. Descris drept "creierul din spatele politicilor economice ale partidului Syriza", Tsakalotos a scris şase cărţi, abordând inclusiv cauzele crizei economico-financiare din Grecia.
 
Euclid sakalotos a fost numit, luni, în funcţia de ministru de Finanţe al Greciei, înlocuindu-l pe Yanis Varoufakis, care a demisionat. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările