Televiziunea publică spaniolă nu mai transmite coride în direct

Televiziunea publică spaniolă nu mai transmite coride în direct

Imagine dintr-o coridă spaniolă sursa: sol.com

Decizia, anunţată ca o măsură de protecţie a copiilor care urmăresc programele tv, i-a înfuriat pe fanii coridelor din întreaga Spanie, şi aşa nemulţumiţi de interdicţia luptelor cu tauri în Catalunya.

Ştiri pe aceeaşi temă

Televiziunea spaniolă de stat, TVE, a interzis coridele live din programul său, înfuriind matadorii şi fanii luptelor cu tauri care deja erau nemulţumiţi de interzicerea coridelor în Catalunya.

Televiziunea naţională a decis că luptele cu tauri contravin codului său de conduită pentru programele de dinainte de ora 22.00, oră după care copiii nu se mai află în faţa televizoarelor.

Majoritatea coridelor încep la orele 18.00 sau 19.00, iar directorul general al TVE, Alberto Oliart, spune că acestea coincid cu orele de vizionare ale copiilor-când violenţa asupra animalelor nu poate fi difuzată.

"TVE nu va mai difuza coride din cauza orelor la care acestea au loc, care în general coincid cu orele zilei cu protecţie specială pentru copii", susţine televiziunea naţională spaniolă.

"TVE ne privează de ceea ce, timp de secole, a făcut parte din patrimoniul nostru cultural"

Fanii furioşi au acuzat TVE că privează populaţia de una din importantele sale tradiţii culturale. "Asta înseammnă că TVE, care ne aparţine tuturor, ne privează de ceva care timp de secole a făcut parte din patrimoniul cultural al multor spanioli, indiferent că erau de orientare politică de stânga sau de dreapta", scrie editorialistul Andres Amoros în cotidianul conservator ABC.

Citeşte pe adevarul.es ce anume va transmite, în continuare, televiziunea publică şi care sunt televiziunile care vor difuza în continuare, live, coride.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările