Dar noua Europă, aşa cum a ajuns ea să fie azi, presupune din partea locuitorilor săi, din ţările vestice, să trăiască în spatele barierelor din beton, pereţilor din sticlă anti-glonţ şi cu soldaţi patrulând străzile pentru a se simţi într-o oarecare măsură în siguranţă în oraşele lor. Asta pentru că anul trecut, un refugiat „paşnic“ a condus un camion furat într-o piaţă de crăciun din Berlin, omorând 12 persoane şi rănind 56.

Adept al Statului Islamic, Anis Amri, a minţit autorităţile germane în ce priveşte originea lui înainte să vină în Germania şi era posesorul a 14 identităţi false. După atacul său, a călătorit fără probleme în 4 ţări şi a ajuns în Italia unde a fost împuşcat.

În România situaţia persoanelor aduse sub titlu de refugiaţi este următoarea până acum: 2.368 de persoane conform ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan care mi-a trimis acestă cifră într-un răspuns la o interpelare, iar ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, mi-a comunicat că ţara noastră va prelua în total peste 6.000 de persoane sub statut de refugiaţi.