Swoboda: NU acceptăm presiuni asupra justiţiei din partea niciunui politician

Swoboda: NU acceptăm presiuni asupra justiţiei din partea niciunui politician

Hannes Swoboda

Hannes Swoboda, lider al Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European (S&D) a mai făcut astăzi un apel la liderii UE şi la politicienii români "să ia o poziţie clară şi fără echivoc cu privire la apărarea democraţiei şi a statului de drept".

Grupul nostru politic NU VA ACCEPTA presiuni asupra autorităţilor judiciare, în orice formă sau de la oricine ar veni acestea, transmite Swoboda. "Politica fermă a grupului nostru este de a apăra democraţia, statul de drept şi independenţa justiţiei în toate statele membre, aş dori pentru toate grupurile politice şi reprezentanţii lor să acţioneze în acelaşi mod", a mai spus liderul social democraţilor din Parlamentul European.

Swoboda critică faptul că grupul PPE face apel doar la la Guvernul României şi nu şi la preşedintele Băsescu şi adepţii săi. „Presiune politică asupra sistemului judiciar nu trebuie să fie acceptată sub nicio formă"

Reacţia lui Swoboda vine după criticile Comisiei de la Veneţia legate de presiunile şi intimidările reclamate de judecători ai Curţii Constituţionale aflaţi în faţa unor decizii extrem de importante legate de Preşedinţia României.

Criticilor Comisiei de la Veneţia li s-au alăturat apelurile repetate ale Comisiei Europene prin vocea Comisarului pentru justiţie Viviane Reding care a precizat că este EXTREM de îngrijorată de situaţiile reclamate de Curtea Constituţională. Reding i-a reamintit premierului Victor Ponta că şi-a asumat în faţa preşedintelui Comisiei Europene angajamente cheie legate de respectarea statului de drept şi garantarea independenţei justiţiei

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: