Suveranul Suediei îşi exclude cinci nepoţi din casa regală

Suveranul Suediei îşi exclude cinci nepoţi din casa
regală

Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei alături de fiica sa, prinţesa moştenitoare Victoria, şi nepoata sa, prinţesa Estelle FOTO Instagram @kungahuset

Regele Carl al XVI-lea Gustaf a retras titlul de „Alteţă Regală“ pentru cinci dintre cei şapte nepoţi ai săi, concentrând astfel tronul Suediei în jurul cuplului regal.

Ştiri pe aceeaşi temă

Într-o declaraţie oficială făcută publică luni, regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei anunţă că urmaşii prinţesei Madeleine (Leonore, Adrienne şi Nicolas) şi cei ai prinţului Carl Philip (Alexander şi Gabrielle) nu vor mai fi „Alteţe Regale“.

„Copiii îşi păstrează titlul de duce şi ducesă, precum şi titlul de prinţ şi prinţesă, dar nu vor mai fi membri ai casei regale“, precizează comunicatul.

„De asemenea, ei nu îşi vor transmite titlul copiilor lor şi nici soţilor/soţiilor. Dar, bineînţeles, rămân membri ai familiei regale“, adaugă suveranul suedez.

Astfel, doar copiii prinţesei moştenitoare Victoria (prinţesa Estelle şi prinţul Oscar) rămân membri ai casei regale.

Comunicatul este însoţit de o fotografie a regelui cu fiica sa Victoria şi nepoata sa Estelle, primele două în linia de succesiune la tronul Suediei.

Prin această decizie, Carl al XVI-lea Gustav concentrează instituţia monarhică suedeză în jurul cuplului regal.

Prinţul Carl Philip şi prinţesa Madeleine au anunţat la rândul lor noua decize pe reţelele de socializare

„Această modificare este prevăzută de mai mult timp. Eu şi Chris credem că este bună pentru copiii noştri, care de-acum au o oportunitate mai mare de a-şi trăi viaţa“, a comentat prinţul Carl Philip pe pagina sa de Facebook.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: