Sute de refugiaţi sirieni din Turcia şi-au reluat marşul către graniţa cu Grecia. Jandarmii turci le blochează drumul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de imigranţi din Turcia, în mare parte refugiaţi sirieni, şi-au reluat marşul către graniţa cu Grecia din vestul ţării, după ce au stat câteva zile pe marginea autostrăzii, anunţă Reuters. Jandarmii încearcă să le blocheze drumul.

Jandarmii turci au baricadat drumul de lângă oraşul Erdine, pentru a opri fluxul imigranţilor care se îndreaptă către Grecia.

Aproximativ 850 de migranţi şi-au petrecut trei nopţi sub cerul liber şi s-au păzit de soarele arzător cu ajutorul corturilor, umbrelelor şi păturilor distribuite de organizaţiile umanitare. Un grup de 50 de migranţi care nu a putut îndura nopţile reci şi zilele foarte călduroase s-a îndreptat joi către Istanbul.

Imigranţii, în mare parte refugiaţi din Siria, au evitat traversarea periculoasă pe mare către insule greceşti ca Lesbos sau Kos, fapt încercat de mii de oameni în această vară. Vicepremierul turc, Numan Kurtulmus a declarat vineri că 274 de oameni au murit în apele teritoriale turceşti încercând această rută.

Joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului grec, Rolophos Moronis, a declarat că în Grecia se fac pregătiri pentru un nou val de refugiaţi care va veni din la graniţa Evros. El se referea la râul care separă Grecia de Turcia în nord-est, la sud de Bulgaria. Mare parte din această graniţă este îngrădită, făcând trecerea ei mai grea decât în alte zone, continuă Reuters.

Refugiaţii fac greva foamei pentru a li se permite să plece

O mie de persoane se aflau joi sub controlul forţelor de securitate din oraşul turc Edirne (nord-vest), aşteptând o posibilă plecare spre Grecia sau Bulgaria. Sute dintre ei au intrat în greva foamei pentru a li se permite să plece mai departe în Grecia sau Bulgaria pentru a-şi putea continua călătoria către vestul Europei.

Nu ne trebuie mâncare şi apă, avem nevoie să fim lăsaţi să trecem graniţa“, scria pe o pancartă afişată de refugiaţi, care afirmă că vor să treacă această frontieră terestră pentru a nu se expune riscurilor intrării în Grecia prin Marea Egee folosind ambarcaţiuni improvizate.

Autorităţile turce împiedicau refugiaţii să se apropie de punctele de frontieră cu Grecia şi Bulgaria, iar un important dispozitiv poliţienesc fusese mobilizat pentru a-i obliga să rămână pe loc, ei neavând voie nici măcar să intre în oraşul Edirne.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite