Sute de morminte evreieşti au fost profanate în Franţa

Sute de morminte evreieşti au fost profanate în Franţa

Premierul francez Manuel Valls a condamnat pe Twitter „acţiunea antisemitică şi josnică“, spunând că se va face totul pentru descoperirea celor responsabili FOTO Times/Twitter

Într-un cimitir din estul Franţei, sute de morminte evreieşti au fost vandalizate. „O acţiune dezgustătoare“, spune ministrul de Interne Bernard Cazeneuve. Incidentul alimentează îngrijorările în creştere despre antisemitismul din Europa.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sute de morminte evreieşti dintr-un cimitir francez din estul ţării au fost profanate. Incidentul, care a avut loc în oraşul Sarre-Union, aflat lângă graniţa cu Germania, este ultimul dintr-o serie de acte antisemitice din ultimele luni înregistrate în Europa, notează „The Guardian“.
 
Vom face totul pentru a identifica, aresta şi judeca vinovaţii acestui act infam“, a declarat ministrul de Interne francez, Bernard Cazeneuve, într-un comunicat.
 
Premierul francez Manuel Valls a condamnat pe Twitter „acţiunea antisemitică şi josnică“, spunând că se va face totul pentru descoperirea celor responsabili.
 
 
Cu doar o zi înainte de profanarea mormintelor evreieşti din Franţa, o sinagogă din Copenhaga, Danemarca, a fost ţinta unui atentat terorist. În ianuarie, patru evrei au fost ucişi într-un supermarket parizian, într-un asediu realizat de Amedy Coulibaly, acolitul fraţilor Kouachi care au atacat sediul revistei satirice Charlie Hebdo, atac în care au murit 12 persoane.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările