Suspectul principal al atacului de la Paris şi-a recunoscut fapta. Cum o motivează

Suspectul principal al atacului de la Paris şi-a recunoscut fapta. Cum o motivează

Atac în Paris lângă fostul sediu al revistei Charlie Hebdo FOTO EPA-EFE

Principalul suspect în atacul cu armă albă de vineri la Paris, în apropierea fostului sediu al publicaţiei satirice Charlie Hebdo „şi-a asumat fapta” susţin surse din anchetă, relatează Digi 24 care citează AFP preluată de Agerpres.

Ştiri pe aceeaşi temă

Suspectul, un bărbat de 18 ani de origine pakistaneză, şi-a recunoscut fapta „pe care o plasează în contextul republicării caricaturilor (cu profetul Mohamed de către Charlie Hebdo - n.r.), pe care nu a suportat-o”, au precizat surse din anchetă.
 
Poliţia franceză a arestat până acest moment şapte persoane în conexiune cu atacul ce a avut loc pe o stradă laterală din apropierea fostului sediu al publicaţiei Charlie Hebdo, în care doi angajaţi ai unei firme de producţie au fost înjunghiaţi cu un cuţit de măcelărie şi răniţi grav.
 
Anchetatorii au percheziţionat deja două presupuse domicilii ale principalului suspect, din Cergy şi Pantin, realtează Digi 24.

Potrivit BBC, ministrul de interne francez Gerald Darmanin a numit atacul ca fiind „în mod clar un act de terorism islamist” şi a cerut explicaţii privind paza din zonă după ameninţările apărute în contextul republicării caricaturilor luna aceasta, cu prilejul procesului în care sunt judecaţi complici ai atacului din ianuarie 2015, comis de fraţii Kouachi şi soldat cu moartea a 12 persoane.
 
Despre suspect acesta a precizat că a ajuns în Franţa în urmă cu trei ani ca minor neacompaniat şi nu era cunoscut ca radicalizat, dar a mai fost arestat după ce a fost prins cu o şurubelniţă asupra lui.
 
Bărbatul a atacat angajaţii care fumau în faţa birourilor de pe strada Nicolas Appert, aflată în apropierea Bulevadrului Richard-Lenoir, unde se afla sediul Charlie Hebdo, mutat de atunci într-o locaţie secretă.
 
Suspectul principal a fost arestat la Piaţa Bastilia la scurt timp, şi un altul, de origine algeriană, a fost reţinut temporar. Cinci persoane presupuse de origine pakistaneză care locuiau cu bărbatul au fost reţinute, relatează BBC.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările