Suma impresionantă pe care un fost student a donat-o Universităţii Cambridge

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Nicoleta Onofrei
FOTO Nicoleta Onofrei

Universitatea Cambridge sărbătoreşte cea mai mare donaţie făcută unei universităţi engleze în istoria recentă, după ce a anunţat că a primit cadoul generos de la bancherul David Harding, pentru susţinerea studenţilor.

Harding, un absolvent de fizică al Universităţii Cambridge, care a devenit miliardar şi manager de succes al unui fond de investiţii, a donat instituţiei 100 de milioane de lire sterline şi a promis că o parte din această sumă se va îndrepta către promovarea accesului studenţilor care provin din medii dezavantajate sau care sunt parte a unor minorităţi etnice.

Donaţia din partea Fundaţiei David and Claudia Harding vor include 79 de milioane de lire pentru burse şi ajutor pentru doctoranzi şi 20 de milioane de lire vor fi folosite pentru susţinerea financiară a studenţilor. Un milion de lire vor folosi la finanţarea programelor de acces care au scopul de a atrage studenţii proveniţi din medii dezavantajate.

„Această donaţie incredibil de generoasă din partea fundaţiei David and Claudia Harding va fi de mare folos în susţinerea locului pe care Cambridge îl ocupă în rândul universităţilor de elită ale lumii şi va ajuta la transformarea ofertelor noastre pentru studenţi,” a declarat Stephen Toope, rectorul adjunct al instituţiei universitare.

Fondul pentru susţinerea celor care fac studii postuniversitare va fi iniţiat anul acesta. Cambridge a spus că programul va finanţa în totalitate studiile a peste 100 de doctoranzi în acelaşi timp.

„Bursele vor fi disponibile pentru cei mai talentaţi dintre studenţi, pentru cercetare în orice disciplină şi candidaţilor care vor avea succes li se vor oferi locuri la colegii Cambridge,” se arată într-un comunicat al universităţii.

Harding a declarat: „Eu şi Claudia suntem foarte fericiţi să facem această donaţie pentru Cambridge, pentru a atrage viitoarele generaţii ale studenţilor excepţionali să studieze şi să cerceteze aici.”

„Cambridge şi alte centre de studiu din Marea Britanie au contribuit enorm de-a lungul vremii la îmbunătăţirea condiţiei umane şi pot continua să răspundă marilor provocări ale umanităţii.”

Harding a studiat la Colegiul St. Catharine de la Universitatea Cambridge şi a absolvit magna cum laude în 1982, înainte de a lucra ca agent pe Bursa din Londra.  În 1997 a pus bazele Winton Group şi a rămas directorul executiv al companiei..

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite