Suedia a semnat cererea de aderare la NATO

Suedia a semnat cererea de aderare la NATO

Suedia vrea în NATO FOTO Shutterstock

Şefa diplomaţiei suedeze Ann Linde a anunţat pe Twitter că a semnat cererea de aderare a ţării sale la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cererea noastră de aderare la NATO a fost semnată oficial”, a scris şefa diplomaţiei suedeze pe contul său de Twitter.

Ann Linde a completat că urmează ca această cerere să fie trimisă secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, imediat ce Finlanda va semna şi ea o cerere de aderare.

Suedia şi Finlanda au anunţat după declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei că au decis să-şi înainteze candidaturile pentru a deveni membre ale NATO şi că îşi vor depune cererile de aderare împreună.

În urma anunţului, Federaţia Rusă a început să ameninţe Suedia şi Finlanda cu o invazie militară, dacă guvernele lor decid să se alăture NATO, fapt ce a determinat mai multe state să îşi declare sprijinul, în cazul în care cele două naţiuni ar fi atacate de Rusia în timpul procesului de aderare la NATO.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan s-a declarat împotriva aderării celor două ţări scandinave la Alianţa Nord-Atlantică, însă Suedia şi Finlanda intenţionează să discute sâmbătă, la Berlin, cu Turcia pe tema aderării lor la NATO.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările