Suedia. Prinţul Carl Philip şi soţia sa Sofia, diagnosticaţi cu COVID-19

Suedia. Prinţul Carl Philip şi soţia sa Sofia, diagnosticaţi cu COVID-19

Prinţul Carl Philip şi soţia sa Sofia Hellqvist alături de regele Suediei şi alţi membri ai familiei regale FOTO EPA-EFE

Coronavirusul a ajuns şi la Curtea Regală a Suediei. Prinţul Carl Philip şi soţia lui, prinţesa Sofia, au fost diagnosticaţi cu COVID-19, a transmis biroul de presă al Casei Regale. Cei doi au simptome uşoare şi au intrat în carantină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi fii ai cuplului sunt în autoizolare. Ceilalţi membri ai familiei regali cu care s-au aflat în contact urmează a fi testaţi, şi anume regele Carl Gustaf, care are 74 de ani, regina Silvia, precum şi prinţesa moştenitoare Victoria şi soţul ei.
 
Nu sunt informaţii despre cum s-a infectat cupul princiar. Amândoi au simptome asemănătore celor gripale.
 
Prinţul Carl Philip al Suediei, duce de Varmland, este singurul fiul al regelui Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei şi al reginei Silvia. După schimbarea Legii Succesiunii, sora sa Victoria a devenit prinţesă moştenitoare. Prinţul Philip e al patrulea în ordinea succesiunii la tron.
 
Suedia este afectată şi ea de al doilea val al pandemiei de COVID-19, cu o creştere accelerată a numărului de cazuri în sezonul rece. Pentru prima dată de la începutul pandemiei Suedia a impus în noiembrie restricţii de combatere a virusului interzicând vânzarea de alcool în baruri şi restaurante după ora 22. Suedia are peste 200.000 de cazuri de infectare şi 6.400 de decese. Cele mai multe decese au avut loc în azilurile de bătrâni.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările