Suedia, Norvegia şi Danemarca prelungesc controalele la frontiere

Suedia, Norvegia şi Danemarca prelungesc controalele la frontiere

Control la intrarea în Suedia dinspre Danemarca FOTO AFP/Getty Images

Guvernele Suediei şi Norvegiei au prelungit pentru încă şase luni controalele la frontiere impuse în 2015 din cauza crizei imigranţilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit postului de televiziune suedez SVT, preluat de agenţia de presă China Nouă, Guvernul de la Stockholm a prelungit cu şase luni verificările în punctele de frontieră din porturile de pe coastele de sud şi de vest şi de la podul care leagă Suedia de Danemarca peste strâmtoarea Oresund.

Autorităţile suedeze au instituit controale la frontiere ca reacţie la valul de refugiaţi din 2015, când mii de solicitanţi de azil intrau săptămânal în Suedia.

La 2 mai, Comisia Europeană a cerut Austriei, Danemarcei, Germaniei, Norvegiei şi Suediei să renunţe treptat la verificările de la graniţele din interiorul spaţiului Schengen.

În pofida acestei solicitări, şi Norvegia a prelungit până în noiembrie controalele la frontierele sale. Anunţul a fost făcut tot miercuri.

Măsura este necesară din cauza situaţiei nesigure create de criza imigranţilor din Europa, a explicat ministrul norvegian al Justiţiei Per-Willy Amundsen.

Pe de altă parte, Guvernul danez a anunţat joi că extinde controalele la frontiera cu Germania până la 12 noiembrie.

citeste totul despre: