Suedia, depăşită de criza refugiaţilor. Autorităţile au pierdut urma a 14.000 de migranţi care ar trebui deportaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 14.000 de migranţi ilegali înregistraţi în Suedia s-au făcut nevăzuţi pentru a evita deportarea, după ce ţara a anunţat că va renunţa la politica „porţilor deschise” pe care o practica până în urmă cu câteva zile.

Agenţia pentru migraţie din Suedia a trimis unui număr de 21.748 de migranţi ordine de deportare, însă 14.140 dintre aceştia sunt înregistraţi ca „dispăruţi” sau „căutaţi”, relatează Thelocal.se.

Autorităţile cred că unii dintre ei au părăsit ţara, în timp ce alţii se ascund.

„Pur şi simplu nu ştim unde sunt”, a declarat Patrik Engstrom, şeful poliţiei de frontieră din Suedia.

Restul refugiaţilor se află în centre speciale, în custodia poliţiei sau în locuinţe pe care le-au obţinut prin mijloace proprii, şi aşteaptă deportarea.

Guvernul a anunţat în prealabil planuri de a îi împiedica pe migranţi să părăsească ţara, însă, în prezent, poliţia nu poate face nimic pentru că toate resursele sale sunt dedicate controlului paşapoartelor la intrarile în ţară.

„Este o sarcină foarte grea şi succesul ei depinde complet de resursele alocate poliţiei”, a mai spus Engstrom.

Presa suedeză a scris încă din luna mai că un număr tot mai mare de refugiaţi care urmau să fie deportaţi dispăreau.

În 2014, doar 41% dintre cei care au primit ordin de deportare au părăsit voluntar ţara. Unii dintre cei rămaşi au fost deportaţi cu forţa, însă cei mai mulţi dintre ei au dispărut.

Agenţia pentru Migraţie din Suedia spune că majoritatea celor „dispăruţi” sunt refugiaţi cărora li se aplică Regulile de la Dublin.

Acestea stipulează că orice refugiat trebuie deportat în prima ţară din Uniunea Europeană în care a intrat. În cele mai multe cazuri, aceste ţări sunt Italia şi Grecia, care au beneficii sociale mult mai reduse decât Suedia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite