Suedia: armata ar putea fi scoasă în stradă împotriva bandelor criminale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suedia: Poliţişti instituie un perimetru de securitate după un incident armat FOTO Arhivă
Suedia: Poliţişti instituie un perimetru de securitate după un incident armat FOTO Arhivă

Armata ar putea fi scoasă în stradă în Suedia pentru a combate activităţile bandelor criminale. Un anunţ în acest sens a fost făcut de premierul Stefan Lofven, potrivit agenţiei de presă Reuters.

„Nu ar fi prima mea opţiune să trimit armata, dar sunt pregătit să fac tot ceea ce este necesar pentru a asigura eradicarea criminalităţii organizate“, a declarat Stefan Lofven, citat de agenţia TT.

Această declaraţie vine pe fondul intensificării activităţilor bandelor criminale şi creşterii îngrijorărilor suedezilor că poliţia nu le mai poate face faţă.

Conform datelor pentru 2016, ultimele disponibile, 106 persoane au fost ucise în acel an în Suedia, care numără aproape 10 milioane de locuitori. Totuşi, în acelaşi an au avut loc peste 300 de incidente cu arme de foc, fiind vorba de conflicte între bande legate de droguri, protecţie şi prostituţie, potrivit televiziunii publice.

Partidele populiste din Suedia leagă această creştere a ratei infracţionalităţii de sosirea imigranţilor.

În acest context, Guvernul a promis că va suplimenta bugetul poliţiei cu 7,1 miliarde de coroane (880 milioane de dolari) până în 2020.

Pe de altă parte, Guvernul suedez a reintrodus serviciul militar obligatoriu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite