Succesoarea Angelei Merkel, sub presiune după rezultatele dezastruoase de la alegerile din Turingia

Succesoarea Angelei Merkel, sub presiune după rezultatele dezastruoase de la alegerile din Turingia

Annegret Kramp-Karrenbauer

Succesoarea aleasă a Angelei Merkel este sub o presiune intensă, după rezultatele dezastruoase de la alegerile regionale, în urma cărora partidul său a suferit înfrângeri zdrobitoare, faţă de partidul naţionalist Alternativa pentru Germania (AfD).

Annegret Kramp-Karrenbauer a fost nevoită să-şi apere funcţia, după ce AfD i-a forţat formaţiunea CDU să ajungă pe locul trei, în statul Turingia, din estul ţării.
 
Cunoscută ca AKK, Kramp-Karrenbauer a preluat funcţia de lider al partidului de la Angela Merkel, anul trecut, şi era de aşteptat chiar să o urmeze şi în cea de cancelar.
 
Dar după o serie de rezultate electorale dezamăgitoare, există din ce în ce mai multe semne de întrebare în CDU cu privire la capacitatea lui AKK de a conduce partidul în alegeri generale.
 
Kramp-Karrenbauer a avut de înfruntat partidul la o întâlnire tumultoasă, de la Berlin, luni, la care a fost nevoită să-şi apere speranţele de a candida la funcţia de cancelar în 2021.
 
„Problema conducerii trebuie rezolvată acum”, a spus Tilman Kuban, şeful aripii de tineret a CDU, în cadrul întâlnirii, potrivit The Telegraph.
 
„CDU nu mai poate ignora rezultatele alegerilor din Turingia”, a scris pe Twitter Friedrich Merz, omul care aproape a învins-o pe AKK, anul trecut, în cursa pentru şefia partidului.
 
Cu Kramp-Karrenbauer în fruntea partidului, CDU a suferit înfrângeri dure la alegerile europarlamentare şi la regionalele din trei state germane.
 
Înainte de alegerile din  Turingia, AKK a fost implicată într-o dispută dăunătoare, legată de politica privind Siria, cu Heiko Maas, ministrul german de Externe.
 
Mike Mohring, liderul regional al CDU din Turingia, nu a pierdut prea mult timp şi a acuzat-o imediat pe AKK pentru haosul creat: „Berlinul nu a ajutat deloc în săptămânile dinaintea alegerilor”, a spus el.
 
Conducerea CDU a fost de acord cu cererea lui Mohring de a deschide discuţiile mde coaliţie cu Partidul Stângii din Turingia. Partidul Stângii, succesor al fostului Partid comunist est-german, a fost pe primul loc la alegerile din acest stat, cu 31 la sută.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: