Succesoarea Angelei Merkel, sub presiune după rezultatele dezastruoase de la alegerile din Turingia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Annegret Kramp-Karrenbauer
Annegret Kramp-Karrenbauer

Succesoarea aleasă a Angelei Merkel este sub o presiune intensă, după rezultatele dezastruoase de la alegerile regionale, în urma cărora partidul său a suferit înfrângeri zdrobitoare, faţă de partidul naţionalist Alternativa pentru Germania (AfD).

Annegret Kramp-Karrenbauer a fost nevoită să-şi apere funcţia, după ce AfD i-a forţat formaţiunea CDU să ajungă pe locul trei, în statul Turingia, din estul ţării.

Cunoscută ca AKK, Kramp-Karrenbauer a preluat funcţia de lider al partidului de la Angela Merkel, anul trecut, şi era de aşteptat chiar să o urmeze şi în cea de cancelar.

Dar după o serie de rezultate electorale dezamăgitoare, există din ce în ce mai multe semne de întrebare în CDU cu privire la capacitatea lui AKK de a conduce partidul în alegeri generale.

Kramp-Karrenbauer a avut de înfruntat partidul la o întâlnire tumultoasă, de la Berlin, luni, la care a fost nevoită să-şi apere speranţele de a candida la funcţia de cancelar în 2021.

„Problema conducerii trebuie rezolvată acum”, a spus Tilman Kuban, şeful aripii de tineret a CDU, în cadrul întâlnirii, potrivit The Telegraph.

„CDU nu mai poate ignora rezultatele alegerilor din Turingia”, a scris pe Twitter Friedrich Merz, omul care aproape a învins-o pe AKK, anul trecut, în cursa pentru şefia partidului.

Cu Kramp-Karrenbauer în fruntea partidului, CDU a suferit înfrângeri dure la alegerile europarlamentare şi la regionalele din trei state germane.

Înainte de alegerile din  Turingia, AKK a fost implicată într-o dispută dăunătoare, legată de politica privind Siria, cu Heiko Maas, ministrul german de Externe.

Mike Mohring, liderul regional al CDU din Turingia, nu a pierdut prea mult timp şi a acuzat-o imediat pe AKK pentru haosul creat: „Berlinul nu a ajutat deloc în săptămânile dinaintea alegerilor”, a spus el.

Conducerea CDU a fost de acord cu cererea lui Mohring de a deschide discuţiile mde coaliţie cu Partidul Stângii din Turingia. Partidul Stângii, succesor al fostului Partid comunist est-german, a fost pe primul loc la alegerile din acest stat, cu 31 la sută.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite