Succes pentru comunitatea LGBT din Malta: parlamentul a legalizat uniunile civile între persoanele de acelaşi sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul din Malta, stat majoritar catolic, a legalizat uniunile civile între persoanele de acelaşi sex şi adopţia copiilor de către cuplurile de homosexuali, drepturi pentru care au luptat timp de 13 ani organizaţiile pentru respectarea drepturilor omului.

Parlamentarii maltezi au votat cu un rezultat de 37 de voturi pro şi zero împotrivă, legalizând două măsuri care vizează drepturi ale membrilor comunităţii LGBT (lesbian, gay, bisexual, transgender). Membrii Partidului Naţionalist, aflat în opoziţie, s-au abţinut de la vot, relatează EU Observer.

Decizia legislativului a fost sărbătorită prin manifestări publice de bucurie în capitala Valletta.

Legea defineşte uniunile civile între persoanele gay drept parteneriate care beneficiază de toate drepturile şi obligaţiile cuplurilor heterosexuale căsătorite.

Mişcarea pentru Dreturile persoanelor Gay din Malta a transmis că luptă pentru recunoaşterea legală a cuplurilor de acelaşi sex şi a familiilor lor de 13 ani. 

Prin decizia anunţată marţi, Malta se alătură celor 20 de ţări europene care recunosc în mod legal uniunile între persoanele gay, precum şi cel de-al zecelea stat european care permite cuplurilor gay adopţia de copii. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite