Submarinul nuclear rusesc Belgorod, cel mai mare construit în ultimele trei decenii, a fost testat în ape deschise

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Rusia a testat submarinul nuclear Belgorod în Marea Albă. Este cel mai mare submarin construit în ultimii 30 de ani. După ce va primi aprobarea pentru utilizare, nava va fi capabilă să lanseze lovituri nucleare cu şase torpile Poseidon intercontinentale.

Royal Navy a anunţat la începutul acestui an că va desfăşura o navă-spion specială pentru a opri astfel de submarine, care sabotează interesele Marii Britanii.

Belgorod, ale cărui specificaţii exacte nu sunt cunoscute, este supus testelor producătorului şi urmează să fie predat statului rus spre sfârşitul acestui an.

Nava va fi folosită pentru a servi flota din Rusia, dar în occident există suspiciuni cu privire la folosirea sa în Arctica şi Atlanticul de Nord. În aceste zone, Rusia şi-a sporit semnificativ activitatea submarină.

Luna trecută, Ben Wallace, secretarul Apărării din Marea Britanie, a declarat că Moscova este „ameninţarea numărul unu” a Marii Britanii şi că apele britanice au fost „vizitate în mod regulat” de navele ruseşti, scrie Mediafax.

Testarea submarinului a fost făcută la doar câteva zile de la conflictul Rusiei cu Marea Britanie în Marea Neagră, într-o zonă revendicată de ruşi în 2014.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite