Stupefiant: O mamă şi-a ucis cu sânge rece toţi cei şase copii!

Stupefiant: O mamă şi-a ucis cu sânge rece toţi cei şase copii!

Celine Lasage riscă închisoarea pe viaţă

O femeie din Franţa, în vârstă de 38 de ani, a comis cel mai grav caz de pruncucidere din ultimii 30 de ani, după cum anunţă ediţia online a cotidianului Le Figaro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform sursei citate, Celine Lasage şi-a strangulat sau şi-a sufocat singură, în propria casă, toţi cei şase copii. Inculpata a declarat anchetatorilor că a născut acasă şi acum este arestată la domiciliu. Lasage riscă să fie condamnată la închisoare pe viaţă şi punerea sub control judiciar pentru o perioadă de 18 luni, după cum precizează Le Figaro.

Mai citiţi şi:

VIDEO Se caută victimele criminalului în serie Rodney Alcala

VIDEO Republica Moldova: Peste 300.000 de persoane, ucise sau deportate pe timpul ocupaţiei sovietice

Cei şase nou-născuţi au fost ucişi de mama-criminală între anii 2000 şi 2007. Procesul a început luni, în Franţa. Instanţa a deschis acţiunea împotriva inculpatei Cecile Lasage, dosarul fiind judecat drept „crimă agravantă”.

Crimele au fost descoperite abia pe 19 octombrie 2007, atunci când concubinul femeii a coborât în subsolul case unde locuia Lasage din cauza unui miros urât care venea dintr-un colţ al pivniţei. Acolo au fost descoperite cinci trupuri de nou-născuţi în pungi mici de gunoi. Partenerul criminalei a anunţat poliţia, criminaliştii arestând-o imediat pe Celine Lasage.

Inculpata şi-a mărturisit crima, imediat după ce a fost reţinută. Între timp, un al şaselea copil nou-născut mort a fost descoperit. Femeia a spus anchetatorilor că a născut singură acasă de şase ori şi şi-a strangulat sau sufocat copii, între 2000 şi 2007. Ea a fost imediat pusă sub arest la domiciuliu.

La vremea respectivă, Celine Lasage nu a dat „nicio explicaţie coerentă” referitoare la actele sale criminale. Potrivit procurorului din Cherbourg, aceasta era o femeie liniştită, fără slujbă, dar foarte implicată în viaţa comunităţii. Anchetatorii au mai spus că Lasage avea o atitudine „complet ambivalentă, exprimându-şi atât dorinţa de a avea copii şi apoi refuzul de a-i păstra”.

În urma procesului, care va dura patru zile, s-ar putea clarifica personalitatea acestei femei. Pascal Catherine, fostul partener al femeii, tatăl adolescentului şi al celor şase copii morţi, a fost acuzat că nu a denunţat crimele şi a ascuns cadavrele. Ancheta a arătat că bărbatul, de 39 de ani, a ştiut de sarcinile partenerei sale, dar el a crezut că de fiecare dată aceasta a făcut avort sau avort spontan. Bărbatul, care a descoperit corpurile neînsufleţite a fost exonerat.

Un alt caz asemănător s-a petrecut în Franţa anul trecut, atunci când o altă mamă care şi-a omorât copiii, Veronique Courjault, a fost condamnată la opt ani de închisoare pentru uciderea a trei copii la naştere, după un proces de mare anvergură, axat pe negarea sarcinii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările