Studiu: Agricultorii elveţieni, îmbolnăviţi de pesticide

Studiu: Agricultorii
elveţieni, îmbolnăviţi de pesticide

FOTO Arhivă

Agricultorii prezintă riscuri mai mari în Elveţia de a dezvolta boli neurologice sau cancer decât restul populaţiei, în primul rând din cauza expunerii la pesticide.

Ştiri pe aceeaşi temă

Expuşi în mod direct şi frecvent la aceste substanţe chimice, agricultorii prezintă riscuri mai mari în Elveţia de a dezvolta boli neurologice sau cancer decât restul populaţiei, avertizează Institutul Universitar Romand pentru Sănătatea Muncii (IST).

„Această expunere poate provoca intoxicaţii acute în urma unor accidente sau proastei manipulări, dar şi efecte pe termen lung asupra sănătăţii“, explică Aurélie Berthet, toxicolog la IST.

Mai concret, agricultorii sunt mai predispuşi să se îmbolnăvească de Parkinson şi să dezvolte cancer de prostată sau de limfom.

„Copiii agricultorilor, care sunt expuşi în uter sau în prima copilărie, sunt de asemenea mai expuşi la cancere decât alţii“, subliniază Halshka Graczyk, epidemiolog la IST.

Instituţia semnalează că acest risc este slab conştientizat în Elveţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: