Studenţii Universităţii Cambridge au protestat împotriva prezenţei lui Strauss-Kahn la o conferinţă

Studenţii Universităţii Cambridge au protestat împotriva prezenţei lui Strauss-Kahn la o conferinţă

Dominique Strauss-Kahn, fostul şef al FMI

Fostul şef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a sosit vineri seara la Universitatea din Cambridge, unde demonstranţi au protestat faţă de prezenţa sa la o conferinţă despre starea economiei mondiale.

Aproximativ 200 de demonstranţi s-au adunat în apropiere de sediul asociaţiei studenţeşti Cambridge Union (Uniunea Cambridge), organizatoare a acestui eveniment, scandând "DSK, pleacă, justiţie pentru (Nafissatou) Diallo," referindu-se la camerista din New York, care l-a acuzat de agresiune sexuală.

Dominique Strauss-Kahn a folosit un acces lateral al spaţiilor universităţii pentru a intra, escortat de agenţi de pază care îl protejau de fotografi. El nu a făcut nicio declaraţie reporterilor.

Un student care aştepta la rând pentru a participa la intervenţia lui DSK, Edward Johnson, a declarat pentru AFP că a fost "interesat de activitatea lui din cadrul FMI". "Dar trebuie să recunosc că suntem de asemenea interesaţi de acuzaţiile aduse lui, este evident că acesta este unul dintre motivele pentru care suntem prezenţi", a adăugat el, făcând referire la conferinţa de la ora 19.30 GMT (21.30, ora României).

O altercaţie scurtă, dispersată rapid de poliţie, s-a produs atunci când protestatarii au rupt o pancartă pe care scria "Lăsaţi-l pe DSK să vorbească".

Cu puţin timp înainte, avocatul lui Nafissatou Diallo, Douglas Wigdor, invitat de către un grup de studente feministe, a considerat drept un "afront" prezenţa lui DSK în Cambridge.

Latura feministă a sindicatului studenţesc CUSU a organizat o manifestaţie împotriva lui DSK precum şi o altă reuniune în care s-au purtat discuţii despre drepturile femeilor şi despre violenţa sexuală.

Acuzaţiile penale împotriva lui DSK, acuzat de agresiune sexuală a cameristei Nafissatou Diallo, angajată a hotelului Sofitel din New York, au fost abandonate, continuând doar o procedură civilă.

Fostul şef al FMI, în vârstă de 62 de ani, forţat să demisioneze din cauza acestui scandal, este implicat în Franţa în dosarul "Carlton", un dosar de proxenetism.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările