Studenţii polonezi vor fi instruiţi pentru situaţii de război

Studenţii polonezi vor fi instruiţi pentru situaţii de război

FOTO Arhivă

Ministerul polonez al Apărării a anunţat că lansează un nou program în vederea consolidării apărării, prin care le oferă o formare militară studenţilor, pe bază de voluntariat, relatează The Associated Press.

Ştiri pe aceeaşi temă

Varşovia depune eforturi să-şi consolideze capacităţile în domeniul apărării, în contextul unor îngrijorări de securitate, după ce Rusia şi-a intensificat activităţile militare în regiune.

Ea îşi actualizează echipamentul militar şi îşi creşte efectivul.

„Legiunea Academiei“ oferă unui număr de aproximativ 10.000 de voluntari o formare teoretică şi practică în acest an universitar. Acest efectiv ar urma să sporească forţa militară în rezervă.

Oficiali de rang înalt din învăţământul sueprior şi apărare au semnat luni un acord în acest sens, cu doar câteva săptămâni înainte ca Rusia şi Belarusul să efectueze un exerciţiu militar de amploare în Belarus.

Polonia a lansat o nouă structură militară voluntară - Forţa de Apărare Teritorială - care urmează să ajungă, în 2019, la 53.000 de oameni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: