Structura Catedralei Notre-Dame, stabilizată. Nu mai există riscul ca monumentul să se prăbuşească

Structura Catedralei
Notre-Dame, stabilizată. Nu mai există riscul ca monumentul să se prăbuşească

Notre-Dame, dupa incendiu FOTO EPA-EFE

Arhitecţii şi muncitorii au stabilizat structura afectată a Catedralei Notre-Dame, la patru zile după ce un incendiu a distrus parte din clădirea-simbol a Parisului, şi pompierii au părăsit locul abia vineri noapte, potrivit unui oficial citat de AP.

Informaţia a venit în contextul în care enoriaşii Notre-Dame-ului au sărbătorit Vinerea Mare într-o biserică din apropiere, rugându-se pentru monument şi bucurându-se că relicve de nepreţuit precum Coroana de Spini a lui Iisus au fost salvate.
 
„Nu mai există niciun risc ca pereţii catedralei să se prăbuşească“, a declarat lt.col. Gabriel Plus, purtător de cuvânt al serviciului de pompieri din Paris pentru AP. Plus a menţionat că pompierii au reuşit să răcească pereţii şi resturile de la acoperiş, din interiorul clărdirii, şi că nu mai există „puncte fierbinţi“ înăuntru.
 
„Este un miracol faptul că catedrala încă mai este în picioare şi că toate relicvele au fost salvate“, a spus el.
 
Anchetatorii cred că focul a pornit accidental şi analizează mai mulţi factori care ar fi putut contribui la declanşarea lui.
 
Ziarul Le Parisien a scris că o problemă la un computer ar fi putut direcţiona greşit pompierii care au răspuns la alarma de incendiu iniţială. Raportul publicaţiei mai precizează că anchetatorii verifică şi dacă lifturile temporare folosite în renovare au legătură cu declaşarea incendiului.
 
Poliţia pariziană a declarat că un scurt circuit este cea mai probabilă cauză a incendiului.
 
CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: