Stoltenberg, apel către parlamentarii europeni pentru sprijinirea Ucrainei: „Ar trebui să încetăm să mai plângem“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg face apel la unitate şi sprijin pentru Ucraina FOTO EPA-EFE
Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg face apel la unitate şi sprijin pentru Ucraina FOTO EPA-EFE

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a îndemnat pe membrii Parlamentului European să "înceteze să se mai plângă şi să intensifice şi să ofere sprijin" Ucrainei. ”Preţul pe care îl plătim ca UE, ca NATO, este preţul pe care îl putem măsura în monedă, în bani. Preţul pe care ei îl plătesc se măsoară în vieţi pierdute în fiecare zi”, a afirmat secretarul general al NATO, transmite The Guardian.

Stoltenberg s-a adresat recent Parlamentului European.

Într-un discurs plin de pasiune, el le-a spus parlamentarilor europeni: ”Preţul pe care îl plătim ca Uniune Europeană, ca NATO, este preţul pe care îl putem măsura în monedă, în bani. Preţul pe care ei îl plătesc se măsoară în vieţi pierdute în fiecare zi. Ar trebui să încetăm să ne mai plângem şi să facem un pas înainte şi să oferim sprijin, punct".

Stoltenberg a declarat că ţările membre ale Uniunii Europene ar trebui să aibă ca obiectiv să ofere sprijin substanţial Ucrainei pentru o perioadă lungă de timp, deoarece "preţul de a nu-i sprijini este mult mai mare".

”Este în interesul nostru să ajutăm Ucraina, pentru că trebuie să înţelegeţi că, dacă Ucraina pierde, este un pericol pentru noi. Dacă nu vă pasă de aspectul moral al acestui lucru, de sprijinirea poporului ucrainean, ar trebui să vă pese de propriile interese de securitate. Plătiţi pentru sprijin, plătiţi pentru ajutorul umanitar, plătiţi consecinţele sancţiunilor economice, pentru că alternativa este să plătiţi un preţ mult mai mare mai târziu", a mai afirmat secretarul general al NATO.

Miniştrii de externe ai Uniunii Europene au convenit, luni, asupra unei finanţări suplimentare de 500 de milioane de euro din partea UE pentru furnizarea de arme Ucrainei, ceea ce ridică sprijinul de securitate al blocului la 2,5 miliarde de euro de când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cine sunt spionii Moscovei la Bruxelles? Profilurile celor 19 aşa-zişi diplomaţi ruşi expulzaţi recent din Belgia

Strategia în trei acte prin care Vladimir Putin crede că va câştiga în Ucraina

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite