Steagul Rusiei, amplasat la catedrala din Salisbury, la un an de la atacul asupra lui Sergei Skripal

Steagul Rusiei, amplasat la catedrala din Salisbury, la un an de la atacul asupra lui Sergei Skripal

Un steag al Rusiei a fost agăţat pe schelele de la catedrala din Salisbury, la un an după ce fostul spion rus Sergei Skripal şi fiica acestuia au fost otrăviţi cu Novichok în oraş. Personalul catedralei a dat jos steagul duminică, scrie The Guardian.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se crede că cineva a urcat pe schelele catedralei sâmbătă noaptea şi a pus steagul acolo. Sergei Skripal (67 de ani) şi fiica lui, Yulia (33 de ani) au fost găsiţi inconştienţi pe o bancă din centrul comerical ”The Maltings”, în urmă cu un an, pe 4 martie. Deşi cei doi au supravieţuit, operaţiunea s-a soldat, totuşi, cu două victime, o femeie şi un poliţist care au intrat în contact cu agentul neurotoxic. 

Organizaţia de investigaţii Bellingcat i-a arestat pe Alexander Petrov şi Ruslan Boşirov, în septembrie, însă cei doi au negat acuzaţiile, declarând pentru ”Russia Today”, că fuseseră într-o călătorie la Salisbury, pentru a vizita catedrala. 

În legătură cu steagul plasat pe schelele catedralei, locuitorii Salisbury-ul au considerat gestul „dezgustător” şi „insensibil”.Un internaut, citat de The Guardian, a scris: „ e de prost gust. Amintiţi-vă că o victimă inocentă, Dawn Sturgess (femeia care şi-a pierdut viaţa-n.r.), şi-a pierdut viaţa din cauza acestui lucru. Sunt convins să familia sa îndoliată, în special fiica ei nu găsesc că este amuzant”. 

Reprezentanţii poliţiei au transmis că au luat la cunoştiinţă incidentul, urmând să fie demarată o investigaţie. 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: