Statul Islamic dezvăluie că doi dintre cei trei terorişti sinucigaşi de lângă Stade de France sunt irakieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Twitter Michael Horowitz
FOTO Twitter Michael Horowitz

Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a afirmat, în revista sa Dabiq publicată marţi, că doi dintre autorii atacurilor teroriste din 13 noiembrie de la Paris sunt irakieni, relatează AFP online.

Pe ultima pagină a revistei, SI a publicat fotografiile a nouă bărbaţi, având ca fond o poză din Paris şi ca titlu „Doar teroare“. În timp ce mai mulţi dintre ei au adjectivul „al-Belgiki“ (belgianul) alăturat pseudonimului lor sau „al-Faransi“ (francezul), doi sunt numiţi „al-Iraki“ (irakianul).

Dintre cei trei kamikaze care s-au aruncat în aer pe 13 noiembrie lângă Stade de France, doi aveau paşapoarte siriene falsificate înregistrate printre imigranţii care au tranzitat Grecia. Mai multe apeluri la identificarea lor pe bază de fotografii au fost difuzate, însă fără rezultat.

Comise de cel puţin nouă jihadişti repartizaţi în trei echipe de comando, atentatele sinucigaşe din apropiere de Stade de France, focurile de armă contra clienţilor aflaţi pe terasele mai multor cafenele şi masacrul din sala de concerte Bataclan din Paris s-au soldat cu 130 de morţi şi 350 de răniţi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite