Premierul britanic Boris Johnson a fost internat la terapie intensivă

Premierul britanic Boris Johnson a fost internat la terapie intensivă

FOTO EPA

Premierul britanic Boris Johnson se află la terapie intensivă după ce starea sa s-a agravat, a confirmat biroul său.

Premierul britanic a avut dificultăţi de respiraţie şi a primit oxigen înainte de a fi dus la terapie intensivă, potrivit unor surse citate de The Independent. 

Ministrul de externe, Dominic Raab, care a fost desemnat să preia unele atribuţii, pe perioada spitalizării, a spus că premierul este susţinut de o echipă extrem de puternică care se va asigura că planurile solicitate de acesta vor fi implementate „cât de curând posibil”.
 
„În felul acesta ţara va depăşi provocările aduse de coronavirus”, a spus el.
 
Cancelarul Rishi Sunak a spus că gândurile sale se îndreaptă asupra premierului şi partenerei sale însărcinate şi că acesta „va ieşi din această încercare mai puternic”.
 
Liderul laburist Keir Starmer a spus că „sunt veşti extrem de triste” şi că toată ţara este alături de el şi familia sa „în aceste momente deosebit de grele”.
 
Fostul premier britanic Theresa May a transmis mesaje de încurajare pentru Boris Johnson şi a reamintit britanicilor să rămână în case.

„Acest virus groaznic nu discriminează. Oricine îl poate lua şi transmite. Vă rog staţi acasă şi salvaţi vieţi”
 
Preşedintele francez Emmanuel Macron şi premierul canadian au transmis mesaje de susţinere pe Twitter.
 
    
„De duminică seara, premierul se află în îngrijirea medicilor de la Spitalul St Thomas din Londra, după ce a fost internat cu simptome persistente de coronavirus. În această după-amiază, starea premierului s-a agravat şi, la sfatul echipei sale medicale, a fost mutat la terapie intensivă. Primul ministru primeşte îngrijiri excelente şi mulţumeşte întregului personal medica pentru munca grea şi dăruirea lor”, se arată într-o comunicare oficială.
 
Premierul britanic a fost internat duminică la recomandarea doctorului său, întrucât avea simptome persistente de infecţie cu coronavirus, inclusiv febră, la 10 zile de la diagnostic. 
 
Starea lui Boris Johnson s-a înrăutăţit în cursul după-amiezii, astfel că a fost mutat la terapie intensivă, a transmis biroul său.
 
Johnson, în vârstă de 55 de ani, a anunţat pentru prima dată că prezintă simptome uşoare de Covid-19 pe 27 martie, iar ulterior a fost testat pozitiv. 
 
Deşi plănuia să-şi reia activităţile după o săptămână de recuperare, în care a lucrat de la distanţă, premierul a anunţat vineri, 3 aprilie a.c., că îşi prelungeşte carantina pentru că prezintă încă unul dintre simptome uşor - temperatură ridicată.
 
Logodnica sa însărcinată, Carrie Symonds, a declarat că şi ea este bolnavă şi că prezintă simptome de o săptămână, dar că acum se reface.
 
Mai mulţi apropiaţi ai premierului s-au izolat după ce au început să aibă simptome specifice noului virus. Consilierul special al lui Johnson, Dominic Cummings, un personaj important în Brexit, a intrat în izolare, luni, 30 martie. In Marea Britanie este o mare comunitate romaneasca, cei mai multi activi pe piata locurilor de munca din Londra. 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: