Spaţiul aerian al Crimeei a fost declarat „periculos” şi este recomandată „evitarea” acestuia

Spaţiul aerian al
Crimeei a fost declarat „periculos” şi este recomandată „evitarea” acestuia

AESA recomandă evitarea spaţiului aerian al peninsulei Crimeea. FOTO: Getty Images

Agenţia Europeană pentru Securitate Aeriană (AESA) a realizat joi o recomandare pentru companiile aeriene internaţionale să evite spaţiul aerian al Crimeei, considerat în acest moment drept periculos datorită tensiunilor, informează „Le Figaro”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul unei recomandări scrise şi publicate pe propriul site, Agenţia Europeană pentru Securitate Aeriană a atras atenţia operatorilor de zboruri în ceea ce priveşte „riscurile ridicare pentru securitatea zborurilor civile”, în urma intenţiei declarate a Rusiei de a prelua controlul traficului aerian pe teritoriul Crimeei.

Începând cu ora nouă din această dimineaţă, există posibilitatea să existe două centre de control pentru aceeaşi zonă, potrivit AESA, citată de „Le Figaro”. „Este periculos atunci când mai mult de un furnizor de control al traficului aerian este responsabil de o regiune de informare în ceea ce priveşte zborurilor. Nu putem face compromisuri privind legătura securitatea pasagerilor”, a declarat directorul agenţiei, Patrick Ky.

„Aceste măsuri trebuie să fie luate imediat când există riscuri serioase în ceea ce priveşte securitatea zborurilor civile internaţionale”, a precizat comisarul european pentru Transport, Slim Kallas, citat în comunicatul AESA.

Organizaţia Internaţională de Aviaţie Civilă a recomandat companiilor de zbor să evite, de asemenea, spaţiul aerian controlat de Simferopol, capitala regiunii Crimeea, potrivit Agence France Presse.     

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: